Фернандез завршио са Евролигом у "Пиониру"?!

После меча са Црвеном звездом, бек Реала донео је одлуку да хроничне проблеме са леђима реши дугом паузом.

Кошарка 02.12.2015 | 12:20
Фернандез завршио са Евролигом у "Пиониру"?!

Звезда званичног шампиона Европе у кошарци, Руди Фернандез, мораће да направи дугу паузу како би коначно решио хроничне проблеме с леђима.

Незванично, бек Реал Мадрида пропустиће најмање два, а можда и цела три месеца акције у Евролиги и АЦБ лиги, након што му се стање с леђима погоршало.

Фернандез је имао проблема са тим делом тела током целе прошле сезоне, а онда је у финалу Еуробаскета у Француској летос доживео тежак пад, због којег није могао да одигра до краја утакмицу са Литванцима у којој је Шпанија била боља и освојила злато.

После кратког одмора, Фернандез се прикључио Реалу и ушао у сезону 2015/16, али је било очигледно већ после неколико утакмица да то није онај НБА Руди који је био један од најефикаснијих и најатрактивнијих играча Евролиге у последње две-три сезоне.

Фернандез је ове сезоне у Евролиги имао просек од 26,5 минута по мечу и десет поена, уз 3,3 скока и 2,3 асистенције, док је у АЦБ лиги бележио просечно 24 минута у игри, шест поена, 3,2 скока и 2,6 асистенција.

Победу Реала у Билбау (92:99) посматрао је са клупе, а одменио га је сјајно млади Лука Дончић са 15 поена. После гостовања у Баскији, где је Реал прекинуо серију лоших резултата настављену у Београду, у "Пиониру", где је поражен од Црвене звезде, донета је одлука о паузи.

С обзиром на то да Фернандез напушта екипу у тренутку када је она на зачељу Групе А Евролиге, са скором 2-5, није немогуће да му је гостовање у "Пиониру" било последње евролигашко искуство ове сезоне, мада је рано отписати првака Европе, који ће без Рудија играти у мечевима са Фенербахчеом, Бајерном и Стразбуром, а за после...

...видећемо.

Оно што је можда извесно је да Реал неће имати стартног бека за финале Купа краља, које је заказано за 18, 19, 20. и 21. фебруар следеће године.

За разлику од Евролиге, Реал добро стоји у АЦБ лиги са скором 7-1, али видећемо како ће се кретати резултати екипе Пабла Ласа сада, када ће други морати да надокнаде Фернандезов учинак.

Коментари / 0

Оставите коментар