Видео: Левандовски четвороструки Гинисов рекордер!

Центарфор минхенског Бајерна Роберт Левандовски постао је власник четири Гинисова рекорда, због достигнућа за време меча против Волфсбурга у Бундеслиги.

Фудбал 01.12.2015 | 18:00
Видео: Левандовски четвороструки Гинисов рекордер!

Невероватни Пољак ушао је на полувремену сусрета с 'Вуковима', а у размаку од 51. до 60. минута приредио је фудбалском свету посебан шоу.

Најпре је у 51. минуту изједначио резултат, да би у наредних осам још четири пута затресао мрежу ривала и тако ушао у књиге чувеног Гиниса.

'Леванголски' је тако постао власник најбржег хет-трика у Бундеслиги, стрелац најбржих четири и пет голова у националном шампионату Немачке, као и човек који је постигао највише погодака пошто је ушао у игру са клупе.

"Када сам био млад играч нисам ни сањао да ћу постићи овако нешто, да ћу постићи пет голова у девет минута. Али, десило се. Успео сам. Не знам да ли ће неко успети да поново ово. Нисам ни помишљао да ћу успети да урадим овако нешто, али јесам. Све се поклопило – тајминг, срећа, спремност, форима и сам меч. Наравно да бих волео да никада нико не понови ово. У овом тренутку сам веома срећан што ова четири рекорда припадају мени", рекао је Левандовски по уручењу плакета.

Бивши нападач дортмундске Борусије постигао је 14 голова на 13 мечева Бундеслиге ове сезоне, у свим клупским такмичења забележио 19 сусрета и 19 погодака, док је и најбољи стрелац недавно завршених квалификација за ЕУРО у Француској са 13 голова на 10 мечева.

Коментари / 0

Оставите коментар