Video: Levandovski četvorostruki Ginisov rekorder!

Centarfor minhenskog Bajerna Robert Levandovski postao je vlasnik četiri Ginisova rekorda, zbog dostignuća za vreme meča protiv Volfsburga u Bundesligi.

Fudbal 01.12.2015 | 18:00
Video: Levandovski četvorostruki Ginisov rekorder!

Neverovatni Poljak ušao je na poluvremenu susreta s 'Vukovima', a u razmaku od 51. do 60. minuta priredio je fudbalskom svetu poseban šou.

Najpre je u 51. minutu izjednačio rezultat, da bi u narednih osam još četiri puta zatresao mrežu rivala i tako ušao u knjige čuvenog Ginisa.

'Levangolski' je tako postao vlasnik najbržeg het-trika u Bundesligi, strelac najbržih četiri i pet golova u nacionalnom šampionatu Nemačke, kao i čovek koji je postigao najviše pogodaka pošto je ušao u igru sa klupe.

"Kada sam bio mlad igrač nisam ni sanjao da ću postići ovako nešto, da ću postići pet golova u devet minuta. Ali, desilo se. Uspeo sam. Ne znam da li će neko uspeti da ponovo ovo. Nisam ni pomišljao da ću uspeti da uradim ovako nešto, ali jesam. Sve se poklopilo – tajming, sreća, spremnost, forima i sam meč. Naravno da bih voleo da nikada niko ne ponovi ovo. U ovom trenutku sam veoma srećan što ova četiri rekorda pripadaju meni", rekao je Levandovski po uručenju plaketa.

Bivši napadač dortmundske Borusije postigao je 14 golova na 13 mečeva Bundeslige ove sezone, u svim klupskim takmičenja zabeležio 19 susreta i 19 pogodaka, dok je i najbolji strelac nedavno završenih kvalifikacija za EURO u Francuskoj sa 13 golova na 10 mečeva.

Komentari / 0

Ostavite komentar