Јакшић: Подржати Српску, не и Додика!

Зашто би интереси политичара у Београду и Бањалуци по дефиницији морали да буду идентични?

Република Српска 01.12.2015 | 07:16
Јакшић: Подржати Српску, не и Додика!

Из иностранства сам пре неки дан примио мејл у коме ме питају да ли ће Србија извршити „анексију” Републике Српске: да ли ће планирани референдум у Српској о Суду и Тужилаштву БиХ послужити Београду да уједини српске земље и тако надокнадити губитак Косова.

Дакле, многи мање упућени, чак добронамерни, политику Милорада Додика приписују политици Александра Вучића. Анексија дела Босне и Херцеговине и гажење међународних уговора. Србија 2015. као Аустроугарска 1908!

На делу је опасна игра која заводљиво убацује у конфузију.

Пошто је не једном показао амбицију да Српска буде „кристализациона тачка српског народа”, како је рекао Јован Цвијић, Додик није једини који подразумева да би српски прекодрински патриотизам по аутоматизму морао да брани сваки његов пројекат на коме заснива власт.

Суштина Додиковог пројекта је разбијање „склепане, скрпане” Босне, која „сигурно неће успети и која не може да успе”. Реторика о одласку Српске из БиХ је Додиковој странци донела већ трећи мандат на власти.

Али последице „одласка” би се књижиле на рачун Србије, земље потписнице Дејтонског споразума, којим је прекинут рат. Задња пошта Додикових потеза јесте Београд. То је тај мали корак да референдум постане „српска анексија”.

Време је да се разбије лукаво грађена флоскула по којој је неслагање са нечијом политиком „издаја”. Недавна посета премијера Вучића Сарајеву и заједничка седница Владе Србије и Савета министара БиХ јесу знак да Србија прихвата БиХ онакву каква јесте, са њена два државно обликована ентитета. Порука да је за Србију и за српски народ најважније да имају добре односе са Бошњацима не умањује улогу Републике Српске.

Нема сумње да је то истовремено и порука разбијачима Босне и многима који данас сматрају да је било каква јавна несагласност с политиком Српске издаја српства, продаја Срба преко Дрине равна продаји Срба преко Ибра.

Зашто би интереси политичара у Београду и Бањалуци по дефиницији морали да буду идентични? Да ли се Додик, када је слао телеграм подршке израелској влади у време инвазије Газе – коју је читав свет осуђивао због прекомерне употребе силе – консултовао с Београдом који је истим поводом изразио „забринутост”? Није. Он има своје интересе.

Чему Додикова јетка примедба током Вучићевог боравка у Сарајеву да је „Србија изабрала погрешног партнера за разговор”? Да ли је то био одговор на Вучићеву молбу да још једном размисли о расписивању референдума?

Додик има право да ризикује. Он у игри са национализмом, сепаратизмом, бизнисом и избором савезника може да добије или изгуби. Београд, када има друкчије интересе, нема право на популистичку болећивост јер само може да изгуби.

Додик лансира тезу о тајном плану опозиције, чији је циљ „рушење актуелне власти” и „перманентна криминализација” председникове личности. Лидер опозиције Младен Босић – кога Додик назива „издајником” – то демантује, узвраћајући да се ради о покушају прикривања разних корупционашких афера које се везују за Додика и људе око њега.

Нема сумње да је у току оштра политичка борба, али зашто би се Додик љутио када се Вучић састане са Босићем? Зар очекује да по раније устаљеној пракси лидери Србије учествују у предизборној кампањи у РС – на Додиковој страни? Премијер Србије није ту да би подржавао било чији монопол власти, већ да се упозна са збивањима у Српској кроз различите визуре.

Још је, међутим, опасније то што су Додикове спољнополитичке активности директна претња намери Београда да нормализује односе у региону.

Додиково је право да Српску претвори у најјаче упориште Русије у региону, да брани анексију Крима, да се 2014. три пута види са Владимиром Путином, да обезбеди да Русија у Савету за имплементацију мира више не гарантује суверенитет и територијални интегритет БиХ, да се Москва уздржи током гласања о продужетку мандата Еуфора, да руски амбасадор у Сарајеву јасно поручи да за БиХ постоје и „друге опције осим ЕУ”, да добије подршку Москве да се укине Уред високог комесара у БиХ, да преко руске агенције Спутњик лансира вест о „тајном плану” рушења власти.

Додик се не труди да прикрије да се неће смирити док не растури државу чију заставу, химну, па ни фудбалску репрезентацију не признаје. „Живим у БиХ зато што морам”, каже он, честитајући Новаку Ђоковићу освајање Мастерса у Лондону и очекујући референдум о независности Српске 2018. године.

Председник Српске има право да одабере пут директног сукоба са највећим делом међународне заједнице, која неће ни да чује за измене дејтонских граница БиХ, али зар све то није посредан притисак на Београд у сложеном времену, у коме Србија своје европске интеграције покушава да усклади са добрим односима на истоку?

Босна и Херцеговина је дестабилизована из политичких, економских и уставних разлога, мамутском кантоналном администрацијом која обухвата 13 влада и 150 министара.

Понајвише је нестабилна захваљујући чињеници да је етничка припадност стуб индивидуалних права и да о свакодневном животу одлучују странке које нису успеле да постану политичке, већ су сачувале исти национални карактер који су имале и пре избијања рата. Још горе, од њих се очекује да поправе пропалу држави и подељено друштво.

Иако се Анекс ИВ, познат као Дејтонски устав, својим недореченостима показао као највећа сметња у изградњи уставне демократске државе, споразум 20 година држи БиХ на окупу. Додик би да се Српска одвоји јер је „можда било исправније да се БиХ већ у Дејтону прогласи као простор са три независне државе”.

Његов сепаратизам, потпомогнут хрватским у Херцег-Босни, ставља Београд и Загреб у неугодну позицију да морају да се бране и поричу спекулације о подели БиХ везане још за времена Милошевића и Туђмана.

Овдашња власт мора да каже да жели специјалне односе са Српском, да потврди све своје обавезе преузете дејтонским потписом, али да то не значи да је потписан бланко чек по коме ће се рачун за политику промоције сепаратизма у Српској на наплату испостављати Београду.

Док Београд не каже јасно: подржавамо и подржаваћемо Републику Српску, али не и сваку политику Бањалуке, Додик ће вешто капиталисати.

Аутор: Бошко Јакшић

Извор: ПОЛИТИКА-БЕОГРАД

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Војно политички коментатор

01.12.2015 06:50

Да.Али постоје и мишљења да се Београд брани у Бања Луци а Србија у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

01.12.2015 08:31

Ти оцито си неписмен кад не познас географију дал би ти је бранио ил би побјего ко и синови ових насих политицара јер би опет ратовала сиротиња и сто не одбранисе Косово. Овде би било горе неписмени.

Name

тема

01.12.2015 09:27

Само сто продје три дана,поново против Додика,а тако су били сви јединствени с'њим.!

Name

марко

01.12.2015 10:02

Па ако ти је стало толико до додје иди код њега па му ради бесплатно и тако тако нас све сиса и заводи референдумима и другим бајкама о сецесији и гледа да јос који милион стави у деп а ти бори се за њега.

Name

Ре марко

01.12.2015 11:18

Шабане ајд смањи на 33.... Не ваља ти толико

Name

..

01.12.2015 11:55

Чуј Сабане е мој Милојко

Name

Ковацевић Мато

02.12.2015 10:28

Босну треба уредити по овим приинципима да би била нормална и одржива држава.Ухитити Бакира и све његове,ухитити Човића и све његове,ухитити Додика и све његове и тако са свим политичким странкама које су ведриле и облечиле у Босни.Уредити стање у Маоча....Бочиња....с вехабијама...мудзахединима.....опљачкано вратити народу.....сваке четири године бирати једног предсједника из сва три народа,истом дати пуне овласти......укинути ентитете.....тисуће министара.........ако треба кантоне........али без премијера у тим кантонима и министара...................изабрати ПОСВЕ НОВЕ ЉУДЕ,стрчњаке,млађе и разумне људе,никако фашисте......казнити све злочинце,криминалце негледајућ којем народу припадају,судство прочешљати,лопове одстранити осталим дати одријешене руке. У том случају би било Босне,у сваком другом бојим се да неће бити ддобро ни за кога.

Name

'Сава Ковацевиц'

02.12.2015 13:26

'Са свим претходно наведеним потезима се надам да је ово прелазни период из социјализма у комунизам. Само тада онда неце бити одговарајуцег народа. Испада да је било недовољно голих отока да би се народ својевремено у потпуности исцистио.' Не замјери земљаце, било би добро изврсити цистку, само је то назалост утопија.

Name

баба

01.12.2015 06:53

Ко је овај ђедо?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

01.12.2015 06:55

Још један амерички стипендиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Ја

01.12.2015 08:36

Боље и стипендиста него подрске од неких земаља за које су цули само Додик и становници тих земаља, да не говорим о партијама те неким ХАХАХАХА потпредсједницима парламената...

Name

ја

01.12.2015 13:49

Знам ја да између вас и американаца љубав цвета! Проблем је само што у тим плановима има мјеста само за политичку елиту!

Name

Мики-БЛ

01.12.2015 07:22

Крај чланка је ок и за похвалу, власт је све јача што је народ исцрпљенији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полексиц

01.12.2015 07:31

Муци Јакшићу јадн био!

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

01.12.2015 07:44

Српски национализам није ни упола од израелског, а за Американце је први нетолерантан, док је други чак и пожељан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаза и паралаза

01.12.2015 07:49

Америцки сан!!! А гдје је онај кредит из УСА? Нико ниста о њему.... Руска бајка?? Нема ни онога из Русије!!!! Тузла?? Јања???? Слузба за информсање се усутила!!! Вјероватно несто ново смисљају... А знам ста је слиједеце... Сад це измислити да Дјед Мраз постоји и да це посјетити Банске Дворе, јер га у Сарајеву неце... И онда це Дјед Мраз и Суверена Дрзава Сјеверни Пол дати своју пуну подрску референдуму...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

01.12.2015 07:51

А све је поцело тако сто је теби нека будала из иностранства послала маил?! И због твог маила треба да се Србија одрекне РС и 1,5 мил Срба и казе није легитимни Предсједник РС адреса него Савјет Министара у Сарајеву улица Младих Муслимана....

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

01.12.2015 08:02

Одличан коментар! Управо тако стоје ствари!

Name

ре Драган

01.12.2015 08:22

Нек ти вјерујес другоме (Додику) а не својим оцима... Јел ти мозда Додик успио обезбиједити млијеко за извоз? Јел ти исти тај обезбиједио послове за Аеродром Бања Лука? Јел ти исти тај мост преко Дрине? Не Драгане, вец С Р П С К И представници у Савјету Министара... А твој ти је обезбиједио кредите и задузење, и оно најгоре: мрак и таму у оцима и мозгу.. Њему се захвали за процват "Контејнер Бургер и Моду"... Људи се хране и облаце по контејнерима, а ти Драгане и даље зиви у илузији да ти је лијепо. Мени и јос много нама није..

Name

звиз

01.12.2015 08:30

"Гдје Додикови продју ту трава не расте". Ово треба бити и парола опозиције на следећим изборима.

Name

ре

01.12.2015 08:44

Било је 1,5 али сад је 1,0 м.Срба

Name

за Драгана

01.12.2015 13:15

Погресно си васпитан,односно прљаво да прљавије не мозе.

Name

посјетилац

01.12.2015 13:53

Шта сте се окомили на човјека, зар вас ја баш тако погодио у саму сриду?

Name

србин

01.12.2015 08:05

Погледајте задње акције федерације на 9-јан? Ја као Србин не зелим да ми буде главни град Сарајево, тја нисам у Техеран-у! Само одцјепљење РС од БиХ је исправно рјесење. То је по моме вец реалност. Треба бити РЕФЕРЕНДУМ о ОЦЈЕПЉЕЊУ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Србин

01.12.2015 08:24

Процитајте Устав РС и довољно је само први цлан... РС није екслузивно право никога, као сто није ни ФБХ нити БХ...

Name

ре Србин

01.12.2015 08:59

Ти спадас у оне лосе Србе док их гурас у рат.Ако ти је до рата,купи пуску и иди у Сирију и ратуј до миле воље а нас остави да зивимо у миру,нецес нам недостајати.

Name

патриота

01.12.2015 09:24

Ако то устав не допуста, онда је јасно ста се хтјело са таквим уставом. Нека "босњаци" здрзе свој дио Босне па нека свако има своју куцу. Госп. Додик је потпуно у праву када казе да је Босна "неуспјела творевина". Одвајање је потребно па нека свако уреди "своју куцу" онако како зели. Вријеме братства и јединства смо имали у Еx-YУ, а то је прослост!!!

Name

мфб МФБ

01.12.2015 09:41

Јеси ли спреман ти или своје дијете поново слати у рат, ако јеси онда ок.

Name

Ре МФ........

01.12.2015 11:27

А засто рат? Коме се ратује? Теби? Због цега? Шта ти имаш од тога сто би се ми отцијепили? Ионако нас мрзите из дна душе..... Засто желите суживот са нама када је немогућ? Зар није боље да свако уреди свој кутак како жели и неће више бити ни прегласавања, ни оптужби, ни намјештаљки....

Name

Уморан

01.12.2015 12:38

Имаш право да бираш нико те не задржава иди тамо гдје се осјећаш боље а то је Србија и нек ти буде београд главни град.

Name

глигор

01.12.2015 08:17

ГОСПОДИНЕ ЈАКШИЋУ, СРПСКИ НАРОД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ИЗАБРАО ГОСПОДИНА МИЛОРАДА ДОДИКА ЗА ПРЕСЈЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ДА ШТИТИ ИНТЕРЕСЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. ПОЛИТИКА МИЛОРАДА ДОДИКА ЈЕ И ПОИТИКА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ОДНОСНО ГРАЂАНА КОЈИ СУ ГА ИЗАБРАЛИ. ТЕ ДВИЈЕ СТВАРИ СЕ НЕ МОГУ РАСТАВЉАТИ. ЦИА ЈЕ ТАКВИМ МЕТОДИМА РАЗБИЛА ЈУГОСЛАВИЈУ, ЧИНИ МИ СЕ ДА НИЈЕ СЛУЧАЈНОСТ ШТО СЕ ИСТИМ МЕТОДАМА ПОКУШАВА РАЗБИТИ И РЕПУБЛИКА СРПСКА СА СТАЛНИМ НАПАДИМА НА ИНСТИТУЦИЈЕ РЕПУБЛИИКЕ СРПСКЕ И СТАЛО КРИМИНАЛИЗОВАЊЕ ЈАВНИХ И ЛЕГАЛНО ИЗАБРАНИХ ЈАВНИХ ЛИЧНОСТИ. ДА СЕ ДОДИК НИЈЕ ОКРЕНУО ПРАВОСЛАВНОЈ БРАЋИ РУСИМА БИЛА БИ УСВОЈЕНА РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ, КОСОВО БИ БИЛО ЧЛАН УНЕСКА И НИЗ ДРУГИХ ИНТЕРЕСА КОЈЕ ЈЕ ГОДПОДИН ДОДИК ЗАХВАЉУЈУЋИ БРАТСКОЈ РУСИЈИ И ГОСПОДИНУ ПУТИНУ СПРИЈЕЧИО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

недо

01.12.2015 09:09

Браво Глигоре...паметан разумије,а будали дзаба објасњавати.

Name

Мило

01.12.2015 09:42

Глигоре тако је овај добио паре од ЦИА као што су добијали за вријеме Ју.

Name

браиндамагед

01.12.2015 14:14

Идиоти полуписмени, слудјени и залудјени лазним патриотизмом и оцевима нације, цуј ти њих пореде СФРЈ и РС, јесте ли ви при здравој памети? Па коме је битан овај хемроид на супку свијета, ЦИА се бави Додиком , а он као Дзејмс Бонд им измице, о Бозе помози овим слудјеним и потплаценим коментаторима да пронадју оно мало памети сто си им дао и да је употријебе у несто корисно и прилагодјено њиховој интелигенцији рецимо цијепање и уносење дрва некој бакици која зиви сама, а Додикова дрзава и њена социјална слузба и не знају да постоји, а постоји их много нисте ни свјесни. Постоји и много бораца прве категорије сто сједе пред продавницама и пију пиво претварајуци се у хронере без наде да це наци икакав сигуран посао и наде да це икада висе зивјети зивот достојан цовјека, који младост и најбоље дане проведосе у рову, зрелост у постратном глибу сверца и дрпања гледајуци како профитери и дезертери воде главну ријец, док борци од додатка не могу ни себе прехранити, а камоли породицу сањати, један од таквих мој родјак недавно је сконцао у 47 години унистен и приморан на алкохолизам због неправде и бесперспективности, напустен и препустен сам себи од Републике којој је дао своје најбоље дане, и колико јос њих од рата на овамо који су директно дигли руку на себе, или се индиректно постепено униставали неким отровом и колико це их јос заврсити слицно. Колико младих сколованих са малом дјецом је напустило овај хемороид и колико их се јос спрема да напусти земљу за Додика и његову породицу и јос пар породица које једу златним касикама док остали крепају од глади. Не то овај луди народ не занима њих интересује да ли Боско Јаксиц инаце новинар са реномеом и блиставом каријером која траје висе од 30 година прима паре и од кога, како вас није срамота и ако прима прима тудје, не кљука га Додик будзетским тј насим парама као Лазанског, Андјелковица, Кустурицу, бискупа Григорија, оног бивсег наркомана Кољу Пејаковица, Кецмановица, пуковника АРБИХ Галијасевица, припадника АРБИХ Гатала, Спутњик, Фронтал, АТВ, РТРС, Позитивну Српску, Глас, Независне,и многе друге.

Name

Пера

01.12.2015 21:37

Ре за Глигор: Резиме свих коментара је да Додик под хитно треба да "абдицира", заправо да се склони из политицке сцене. Ако у овој Земљи не постоји неко ко би могао да замијени Додика, онда ова Земља нема потребе ни да опстане. Криминалне радње у банкама треба санирати имовином оних који су банке опљацкали. То Додик нити мозе нити хоце.

Name

Реално

01.12.2015 08:26

Додика у Републици Српској на власти држи Београд. Иначе би он давно пао. Не треба дозволити ликовима из Београда да нам они кроје капу. ТО раде већ дуго дуго времена и потпуно су нас уништили, као и Српску Крајину и Косово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.12.2015 08:28

Браво за посјетилац. Треба бити референдум о стандарду живота о послу о висини плате, а код нас све нека шупља прича преко леђа грађана, а ништа конкретно. Прво материјална база па онда духовна надградња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

01.12.2015 15:20

Шта ће референдум када је боља економска ситуација у РС него у ФБиХ? У ФБиХ у просјек плата улазе и плате парламентараца од шест хиљада марака и јопет је просјечна плата у РС већа. Значи да је обичном народу боље у РС него у Федерацији. Капираш?

Name

Саво

01.12.2015 08:45

Није ништа цудно кад кажу да су Срби луд народ' Овај може под руку са Кандицком и осталим изродима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разлаз са мафијом

01.12.2015 08:52

Београдски организовани криминал разваљује Републике Српску. Додик је у томе. Ако Вучић подржава Додика, а подржава, и он је у томе. Мене прича не интересуеј него чињеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бјељинац

01.12.2015 09:45

Добар текст

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бијељинац

01.12.2015 18:12

Добар текст за рачунџије као што си ти!

Name

Ко разумије схватит це

01.12.2015 10:15

Цланак одсликава уистину стварно стање. Али не потпуно у цјелости, сто писац свјесно изоставља. Вјерујем да је добро упуцен у цињеницно стање и да јос боље зна гдје, када, колико и коме(!) ста (не) саопстити. Па зато и ја овдје само сљедеце: Да у цијелој БиХ нису присутне полуге принудне управе из иностранства онда би то давно био пацериз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

душко

01.12.2015 11:12

Нема праве Републике Српске док је Додик на власти.

Name

ПД

01.12.2015 11:48

БАБА,ЂЕДО ЈЕ ЧОВЈЕК ЗА РАЗЛИКУ ОД ОВИХ НЕЉУДИ КАО МАРКО ПОЛО И РУДОЊА,А ТИ БАБА ПРОМЈЕНИ ДИОПТРИЈУ И ПОПИ ЛИЈЕК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ПД

01.12.2015 12:32

Е бити и остати цовјек са нељудима, то је тек цојство. Алал ти цуфте.

Name

баба

01.12.2015 13:58

Попила сам лијек дијете моје и сада се још боље присјећам да смо некада овакве, као што је овај ђедо, звали сарадницима окупатора!

Name

Пуца зора

01.12.2015 20:16

И Политика објави Јакшићев урадак. Умјерена, одмјерена Политика, до сада углавном наклоњена главном лику овог дјела. И то нешто значи..!!?? Вода нешто носи.., биће дана.

Name

Дозивјети стоту

02.12.2015 09:20

Баба дозирас се из погресне фласице па си полупала лонцице, мијесас круске с јабукама па ти се привидјају свакакве прословјековне сцене сто у потпуности одговара дотицним елементима.

Name

п

01.12.2015 12:11

Тако је.Није Миле Република.Брзо це и он у политичку историју!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОПИЋ Р

01.12.2015 14:07

Ово је стварно стање у РС,Али и званични став Београд,Додик неће да разуме шта му Вучић преко разни аналитичара поручује,ДОДИК ГОТОВ СИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маратонац

01.12.2015 14:07

Буси..хахахаха..издајник..хахаха...буши.аххаха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОПИЋ Р

01.12.2015 14:24

Емој глигоре,Као прво Додик је изборе покро као и народ,Разлика у гласовима између њега и Тадића је шест хиљада гласова И ДА НИЈЕ БИЛО ОНОГ ЗЛОТВОРА БИВШЕГ МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ НЕЋУ СМРАДУ НИ ИМЕ ДА СПОМЕНЕМ,КОЈИ ЈЕ ОДНИО ОКО ОСАМНАСТ ХИЉАДА ГЛАСОВА ДУДУК БИ ИЗГУБИО,А ТИ СИ ГЛИГОРЕДОДИКОВА ПОДГУЗНА МУВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вода са Марса

01.12.2015 14:35

Јакшић, дугогодишњи противник свих српских националних интереса. Уз Верана Матића(еxб92)најважнија америчка медијска испостава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када видим

01.12.2015 20:22

Када видим како ови страни плаценици у Србији, ко редовно прати зна да овај јесте тај странац, дође ми да се окренем за 180 степени и подржим Додика. Ако ови буду рушили Додика, ја нећу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диоптрија

02.12.2015 08:31

Написи ти нама родјени молим те, или неко други, има ли ико да ваља, осим његове недодирљиве висости - да га мозда једног дана замијени, ако се он сазали на насу понизност, односно када ипак свевисњи, или мајка природа за атеисте, додје на ред.

Name

знам

02.12.2015 12:11

Вуциц и Додик су лице и налуцје српске пилитике.Вуциц казе да це гонити криминалце са лијеве и десне стране Дрине, а онда се јавно и приватно друзи са Додиком.Но комент!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко

02.12.2015 14:41

Ово ми лици на сводјење Републике Српске на заједницу српских опстина на Косову и декларативну помоц Србима на мултиетницком Космету. Ово је прица из Меркелове и Обамине гузице

ОДГОВОРИТЕ
Name

дд

02.12.2015 18:16

Ко овог ретарда и говнара ста пита. Он као морална наказа, а притом и неписмен ко му даје за право да он несто прица. Сто је Додик урадио није било против вас србијанаца, а ви све сто радите радите против нас Срба...и требало би вец једном да Срби откаце вас србијанце и врате вам истом мјером. Ми из РС се слаземо да Срби и србијанци треба да имају одвојену политику али предходно назив Србија да вратите нама Србима....уосталом ви сте стари 100 година ми смо свој на своме одувјек, вас србијански континуитет градите на основу насег Срспког из БХ говњава турска расо која си куце направила и профитирала на српским јамама. Ви србијански турци и нацисти цете платити за злоцине из 2! У цему је разлика измедју ИСИЛ и овог ретарда.....па нема разлике он би побио све хрисцане на Балкану. Треба отворити Голи оток па ко прица и ради против Срба послати га тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

браво за коментар

02.12.2015 19:48

Само да додам да он није својим знањем,способносцу и умјецем досао у могуцност да пљује по Србима него је он син издајника генерала којег је Тито пензионисао због издаје и пљацке дрзаве! То је једна васка и измет који је јос тада радио против дрзаве а онда га је син наслиједио у том послу и наставио да за те стране интересе пљацка и отима и насу имовину и унистава нам нацију. Јованку Броз су цим је поцео распад дрзаве такви стрпали на робију која је трајала 30год да не би проговорила о тој лоповско-издајницкој секти а ево видимо ста све нама раде. Она је једном рекла Титу: "Кад нама двома ово све раде мозес ли мисли ста раде народу". Све ти које је Тито трпао по затворима такви су досли на цело дрзаве и злоупотребљавају насе име и насу дрзаву.

Name

куку нама

02.12.2015 20:40

Јах што се овај ко нешто зна наговори, ја лупетања, ет да и ја кажем неку, Босна била хиљаду година, преживела свашта и опет остала Босна, па хај нек се опет неко усуди је напасти. Ни исламисти, ни четници ни усташе ни вехабије, не могу болан обичног Босанца с**бати. Није Босанцу страно крв дати и живот изгубити инат је то јачи од било којег оружја и страха. Хај сутра на посо сви и мање слушајте оваква срања неких савјетника који празну сламу млате умјесто да иду у привреду и тамо раде и корист доносе.

ОДГОВОРИТЕ