Српски напад на "салатару" по рецепту из 2010.!

Богдан Обрадовић верује да ће у новој сезони у Дејвис купу на окупу опет имати "дреам теам" који је пре пет година освојио трофеј и да би резултат могао бити исти.

Тенис 01.12.2015 | 18:20
Српски напад на "салатару" по рецепту из 2010.!

Тенисери Србије знају како се осваја трофеј Дејвис купа. Учинили су то већ 2010. године када су стигли до прве "салатаре" у историји, а селектор Богдан Обрадовић жели да примене исти рецепт и наредне сезоне.

Он верује да поново на окупу може да буде "дреам теам" - Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки и Ненад Зимоњић.

"У најави је велики камбек шампионског тима из 2010. Новак је ту, Јанко једва чека да се врати на терен и да заигра за репрезентацију, Виктор је све ближи пласману у најбољих 20 на свету, Бозољац све чешће игра дубл, Зимоњић је светска класа, а имамо и шири списак попут Лајовића, Крајиновића, Милојевића, Крстина, Ђереа... Најбитније је да сви играчи буду здрави, срећни, орни и да ставе Дејвис куп у своје календаре", изјавио је за "Вечерње новости" Обрадовић.

Први корак на том путу је дуел против Казахстана и то опет у "Пиониру", као пре пет година.

"Следећи меч играмо против Казахстана, од 4. до 6. марта. Озбиљно се разговара да то буде у Пиониру. То је дворана која је донела толико добрих резултата нашем спорту, акустично је идеална, може да прими доста гледалаца, додуше била би мала за Новака, мада би за њега и стадион Звезде у овом моменту био мали".

Селектор истиче да сви желе нови трофеј.

"Ти момци имају велики потенцијал и даћемо све од себе да не једна, него више титула дођу у Србију. Такмичење јесте напорно због путовања, чињенице да играчима треба пауза, али морам и да похвалим момке, јер смо ми као мала држава већ 10 сезона у Светској групи и по томе смо сигурно међу водећим земљама света".

Следеће сезоне на програму су и Олимпијске игре, такмичење које је свима приоритет.

"Наравно, знамо колико је то важно за све, али ћемо сачекати прву половину године да видимо ко ће се квалификовати. Ипак, сигуран сам да сви једва чекају да осете атмосферу у репрезентацији и окупљање у Олимпијском селу", додао је Обрадовић.

Коментари / 0

Оставите коментар