Srpski napad na "salataru" po receptu iz 2010.!

Bogdan Obradović veruje da će u novoj sezoni u Dejvis kupu na okupu opet imati "dream team" koji je pre pet godina osvojio trofej i da bi rezultat mogao biti isti.

Tenis 01.12.2015 | 18:20
Srpski napad na "salataru" po receptu iz 2010.!

Teniseri Srbije znaju kako se osvaja trofej Dejvis kupa. Učinili su to već 2010. godine kada su stigli do prve "salatare" u istoriji, a selektor Bogdan Obradović želi da primene isti recept i naredne sezone.

On veruje da ponovo na okupu može da bude "dream team" - Novak Đoković, Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Nenad Zimonjić.

"U najavi je veliki kambek šampionskog tima iz 2010. Novak je tu, Janko jedva čeka da se vrati na teren i da zaigra za reprezentaciju, Viktor je sve bliži plasmanu u najboljih 20 na svetu, Bozoljac sve češće igra dubl, Zimonjić je svetska klasa, a imamo i širi spisak poput Lajovića, Krajinovića, Milojevića, Krstina, Đerea... Najbitnije je da svi igrači budu zdravi, srećni, orni i da stave Dejvis kup u svoje kalendare", izjavio je za "Večernje novosti" Obradović.

Prvi korak na tom putu je duel protiv Kazahstana i to opet u "Pioniru", kao pre pet godina.

"Sledeći meč igramo protiv Kazahstana, od 4. do 6. marta. Ozbiljno se razgovara da to bude u Pioniru. To je dvorana koja je donela toliko dobrih rezultata našem sportu, akustično je idealna, može da primi dosta gledalaca, doduše bila bi mala za Novaka, mada bi za njega i stadion Zvezde u ovom momentu bio mali".

Selektor ističe da svi žele novi trofej.

"Ti momci imaju veliki potencijal i daćemo sve od sebe da ne jedna, nego više titula dođu u Srbiju. Takmičenje jeste naporno zbog putovanja, činjenice da igračima treba pauza, ali moram i da pohvalim momke, jer smo mi kao mala država već 10 sezona u Svetskoj grupi i po tome smo sigurno među vodećim zemljama sveta".

Sledeće sezone na programu su i Olimpijske igre, takmičenje koje je svima prioritet.

"Naravno, znamo koliko je to važno za sve, ali ćemo sačekati prvu polovinu godine da vidimo ko će se kvalifikovati. Ipak, siguran sam da svi jedva čekaju da osete atmosferu u reprezentaciji i okupljanje u Olimpijskom selu", dodao je Obradović.

Komentari / 0

Ostavite komentar