Тука и Кимани најбољи атлетичари БиХ у 2015.!

Амел Тука и Лусија Кимани најбољи су атлетичари БиХ у 2015. години.

Остали спортови 01.12.2015 | 17:40
Тука и Кимани најбољи атлетичари БиХ у 2015.!

Скупштина Атлетског савеза БиХ додијелила им је признања за најбоље појединце на сједници одржаној протеклог викенда.

Русмир Малкочевић је најбољи атлетичар у категорији јуниора, а Николија Станивуковић у категорији јуниорки, док су у категорији мађих јуниора то признање добили Белмин Мркановић и Медиха Салкић.

Најбољи атлетски тренер БИХ у 2015. години је Јасмин Мујић, а Борислав Ђурђевић је проглашен најбољим атлетским радником.

Специјално признање за допринос развоју атлетике у БиХ освојио је Нијаз Капетановић.

Специјално признање за остварене пласмане на међународним такмичењима у 2015. години добили су Душан Бабић, Тања Марковић, Горана Цвијетић, Дејан Милеуснић, Марко Јовичић, Младена Петрушић, Осман Јунузовић, Месуд Пезер, Махир Курталић, Бојан Станишић, Катарина Лемез и Рахима Зукић.

Најбољи клубови су АК Борац Бања Лука у конкуренцији жена и АК Зеница у конкуренцији мушкараца.

Неђо Ђуровић је добио признање за укупан допринос развоју атлетике, Радиславка Рачић за жене лидере у атлетици, а Небојша Матијевић за изузетан тренерски рад.

Управни одбор АС БиХ оцијенио је протекли период за бх. атлетику као један од најсупјешнијих у историји овог Савеза, те нагласио да су у том вишегодишњем временском периоду, упркос свим тешкоћама и изостанку квалитетне подршке државе, постигнути историјски резултати.

''Златни период'' бх. атлетике почео је сребрном медаљом Хамзе Алића на европском дворанском првенству 2013. године у Гетеборгу, настављен је бројним успјесима бх. атлетичара међу којима и златом Месуда Пезера на европском јуниорском првенству Ријетију исте године, а закључен је бронзом Амела Туке на овогодишњем свјетском првенству у Пекингу, што је оцијењено као највећи резултат у историји бх. атлетике.

На приједлог ентитетских атлетских савеза, у наредне четири године на функцијама предсједника и потпредсједника смјењиваће се Суад Какњо, Горан Бошњак и Ђурђица Шишул, с тим да ће у првих 16 мјесеци предсједник бити Суад Какњо.

За чланове Управног одбора изабрани су још: Хајрудин Буза, Неђо Ђуровић, Борислав Ђурђевић, Вахида Козић, Жељко Петровић и Бојан Убипарип. За чланове Надзорног одбора изабрани су Винко Галушић, Мехмед Локмић и Крсто Петрић.

Коментари / 0

Оставите коментар