Можда сљедећа побједа никада не дође...!

Имао сам делић секунде да схватим да смо освојили Дејвис куп пре него што су ме саиграчи "заробили".

Тенис 02.12.2015 | 15:40
Можда сљедећа побједа никада не дође...!

Једна од посебних одлика овог такмичења јесте што можете одмах славити са својим саиграчима, док у другим приликама не можете да их видите скоро сат и по времена после меча.

У недељу се то десило моментално и осетио сам пуну снагу тима!

То није био први пут, догодило ми се једном у школи када сам постигао гол и сви су скочили на мене, тако да су ми се неке успомене вратиле.

Тачније, осетио сам се клаустрофобично. Било је лепо на почетку када је Леон дошао са неколико других играча, али када су сви легли преко мене нисам могао да се померим. Почео сам да паничим и вичем на све: ’Склоните се!’.

"Жалим што раније нисам славио велике победе"

Следећих неколико дана биће много забавнији него они када сам освојио своја једина два Грен слема, у то сам сигуран.

Жалим што можда нисам славио колико је требало после неколико важних победа јер сада знам колико је труда потребно да би се оне оствариле. Никада не знате када ће следећа доћи, можда неће никада. Зато, морамо из ове извући највише што можемо.

Управо смо због тога остали на терену сат и по времена после меча, правили ’селфије’ и ћаскали са навијачима. Да будем искрен, немам много својих фотографија, али се надам да је то онима који су путовали у Белгију додатно дан учинило посебним.

Међутим, утицало је на мене – једва сам могао да стојим када се све завршило. Када смо отишли у свлачионицу сви су уживали пијући шампањац, али сам ја одмах скочио у ледену каду. Почео сам да се опуштам од хладноће, а онда и истежем и настављам са својом свакодневном рутином. Стајање у влажној одећи није тако добро за вас.

Сада се трудим да време после оваквих победа проведем са људима са којима то желим. Сада желим да будем са тимом, породицом и пријатељима. Много је ликова овде и биће дивно у наредних неколико дана – уживаћемо у прослави. Претпостављам да је Дан Еванс најискуснији што се тога тиче.

"Избегавао сам контакт очима са Џејмијем"

Играти финале Дејвис купа заједно са братом је сјајно, много сам поносан на њега. Можда се то никада више неће десити, тако да је то још једна ствар за уживање.

Шта је радио у недељу док је стајао у мом видокругу? Немам идеју. Само сам га видео да стоји у углу код улаза у дворану, али ми је у том тренутку више одвраћао пажњу јер ми је брат, а не неко кога не познајем. Трудио сам се током мечева да избегнем контакт очима са њим.

Неким играчима можда прија да гледају у чланове породице, али када су толико близу, можете видети да су под стресом или да су нервозни, а пошто их познајете, знате шта такав израз лица значи.

Радије не бих бирао да ми је Џејми у видокругу и о томе сам га обавестио!

"Дејвис куп као одскочна даска"

Освајање Дејвис купа је огромна победа за све у екипи, али са моје тачке гледишта, не видим је као нешто што искључује друге велике титуле са листе.

Очигледно је да су ту још два Грен слема на којима нисам победио, а Аустралијан опен је турнир који бих волео да освојим јер сам много пута био толико близу, у четири наврата играо финале.

Да сам успео да добијем пети сет полуфинала против Новака Ђоковића на Ролан Гаросу, имао бих прилику да освојим и трофеј у Паризу, тако да ни на шљаци нисам много далеко.

Надам се да ћу тријумф у Дејвис купу искористити као одскочну даску за следећу сезону. Значиће ми да појачам став у сваком поену и можда освојим први Ози опен у јануару.

Дејвис куп је био невероватан ове године и желео бих да се захвалим свима који су нас пратили. Било је ово феноменално путовање и не бисмо учинили ништа без вас. Сада ми следи одмор пре него што, за недељу или мало више, почнем да тренирам за следећу сезону.

Ваш, Енди Мари.

Овако је други тенисер света, у колумни за ББЦ, описао победу у највећем екипном такмичењу на свету. Осврнуо се на славља, лепе, али и оне тешке моменте и ситуације, подсетивши нас на 2010. годину када смо имали прилику да славимо једини трофеј Србије у Дејвис купу.

Енди је савршеним лобом затворио још једну сезону 'белог спорта', а ми са нестрпљењем већ чекамо почетак нове...

Коментари / 0

Оставите коментар