Možda sljedeća pobjeda nikada ne dođe...!

Imao sam delić sekunde da shvatim da smo osvojili Dejvis kup pre nego što su me saigrači "zarobili".

Tenis 02.12.2015 | 15:40
Možda sljedeća pobjeda nikada ne dođe...!

Jedna od posebnih odlika ovog takmičenja jeste što možete odmah slaviti sa svojim saigračima, dok u drugim prilikama ne možete da ih vidite skoro sat i po vremena posle meča.

U nedelju se to desilo momentalno i osetio sam punu snagu tima!

To nije bio prvi put, dogodilo mi se jednom u školi kada sam postigao gol i svi su skočili na mene, tako da su mi se neke uspomene vratile.

Tačnije, osetio sam se klaustrofobično. Bilo je lepo na početku kada je Leon došao sa nekoliko drugih igrača, ali kada su svi legli preko mene nisam mogao da se pomerim. Počeo sam da paničim i vičem na sve: ’Sklonite se!’.

"Žalim što ranije nisam slavio velike pobede"

Sledećih nekoliko dana biće mnogo zabavniji nego oni kada sam osvojio svoja jedina dva Gren slema, u to sam siguran.

Žalim što možda nisam slavio koliko je trebalo posle nekoliko važnih pobeda jer sada znam koliko je truda potrebno da bi se one ostvarile. Nikada ne znate kada će sledeća doći, možda neće nikada. Zato, moramo iz ove izvući najviše što možemo.

Upravo smo zbog toga ostali na terenu sat i po vremena posle meča, pravili ’selfije’ i ćaskali sa navijačima. Da budem iskren, nemam mnogo svojih fotografija, ali se nadam da je to onima koji su putovali u Belgiju dodatno dan učinilo posebnim.

Međutim, uticalo je na mene – jedva sam mogao da stojim kada se sve završilo. Kada smo otišli u svlačionicu svi su uživali pijući šampanjac, ali sam ja odmah skočio u ledenu kadu. Počeo sam da se opuštam od hladnoće, a onda i istežem i nastavljam sa svojom svakodnevnom rutinom. Stajanje u vlažnoj odeći nije tako dobro za vas.

Sada se trudim da vreme posle ovakvih pobeda provedem sa ljudima sa kojima to želim. Sada želim da budem sa timom, porodicom i prijateljima. Mnogo je likova ovde i biće divno u narednih nekoliko dana – uživaćemo u proslavi. Pretpostavljam da je Dan Evans najiskusniji što se toga tiče.

"Izbegavao sam kontakt očima sa Džejmijem"

Igrati finale Dejvis kupa zajedno sa bratom je sjajno, mnogo sam ponosan na njega. Možda se to nikada više neće desiti, tako da je to još jedna stvar za uživanje.

Šta je radio u nedelju dok je stajao u mom vidokrugu? Nemam ideju. Samo sam ga video da stoji u uglu kod ulaza u dvoranu, ali mi je u tom trenutku više odvraćao pažnju jer mi je brat, a ne neko koga ne poznajem. Trudio sam se tokom mečeva da izbegnem kontakt očima sa njim.

Nekim igračima možda prija da gledaju u članove porodice, ali kada su toliko blizu, možete videti da su pod stresom ili da su nervozni, a pošto ih poznajete, znate šta takav izraz lica znači.

Radije ne bih birao da mi je Džejmi u vidokrugu i o tome sam ga obavestio!

"Dejvis kup kao odskočna daska"

Osvajanje Dejvis kupa je ogromna pobeda za sve u ekipi, ali sa moje tačke gledišta, ne vidim je kao nešto što isključuje druge velike titule sa liste.

Očigledno je da su tu još dva Gren slema na kojima nisam pobedio, a Australijan open je turnir koji bih voleo da osvojim jer sam mnogo puta bio toliko blizu, u četiri navrata igrao finale.

Da sam uspeo da dobijem peti set polufinala protiv Novaka Đokovića na Rolan Garosu, imao bih priliku da osvojim i trofej u Parizu, tako da ni na šljaci nisam mnogo daleko.

Nadam se da ću trijumf u Dejvis kupu iskoristiti kao odskočnu dasku za sledeću sezonu. Značiće mi da pojačam stav u svakom poenu i možda osvojim prvi Ozi open u januaru.

Dejvis kup je bio neverovatan ove godine i želeo bih da se zahvalim svima koji su nas pratili. Bilo je ovo fenomenalno putovanje i ne bismo učinili ništa bez vas. Sada mi sledi odmor pre nego što, za nedelju ili malo više, počnem da treniram za sledeću sezonu.

Vaš, Endi Mari.

Ovako je drugi teniser sveta, u kolumni za BBC, opisao pobedu u najvećem ekipnom takmičenju na svetu. Osvrnuo se na slavlja, lepe, ali i one teške momente i situacije, podsetivši nas na 2010. godinu kada smo imali priliku da slavimo jedini trofej Srbije u Dejvis kupu.

Endi je savršenim lobom zatvorio još jednu sezonu 'belog sporta', a mi sa nestrpljenjem već čekamo početak nove...

Komentari / 0

Ostavite komentar