Забрана трансфера за Реал, Челси, Арсенал...!

Шпански лист "АС" дошао је до сазнања да ће ФИФА ускоро увести забрану трансфера за неке од највећих европских клубова.

Фудбал 30.11.2015 | 18:40
Забрана трансфера за Реал, Челси, Арсенал...!

Европа се дрма!

Након што је "тренирала строгоћу" на Барселони због потписивања уговора са малолетним играчима, а каталонци их готово изиграли, ФИФА је спремила нови сет казни за неке од највећих европских клубова. Ово није иста врста казне коју су имали ПСЖ и Манчестер сити, који су кажњени због кршења финансијског фер-плеја, већ су у питању илегални трансфери малолетника.

Шпански лист "АС" наводи да ће новом казном ФИФА бити обухваћено много клубова, а као потврђене примере наводе: Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Арсенал и Челси!

И не само то...

Овај лист наводи и то да је још много клубова под присмотром, а иако њихова имена нису позната, зна се да се ради о клубовима из Италије и Немачке. Претпоставка је да су у питању они мало јаче куповне моћи.

ФИФА забрањује трансфере малолетника (играча млађих од 18 година) осим у изузетним околностима које прописује ова организација, а изгледа су ова четири великана европског фудбала прекршила то правило, те да им због тога следи казна.

Каква их казна очекује?

Уколико ФИФА буде следила свој пример који је прва на својим плећима осетила Барселона, то значи да ће наведени клубови бити суспендовани од трансфера нових играча у наредна два прелазна рока. Дакле, они неће моћи да своје клубове појачају у зимском и летњем прелазном року, али би могли попут Барселоне да искористе "рупу" и потпишу играча који би потом сачекао да суспензија коју је клуб зарадио истекне.

Многи од клубова које чека казна су баш чекали јануар како би појачали своје тимове, а изгледа да ће га и сачекати. Јануар 2017. године.

Коментари / 0

Оставите коментар