Zabrana transfera za Real, Čelsi, Arsenal...!

Španski list "AS" došao je do saznanja da će FIFA uskoro uvesti zabranu transfera za neke od najvećih evropskih klubova.

Fudbal 30.11.2015 | 18:40
Zabrana transfera za Real, Čelsi, Arsenal...!

Evropa se drma!

Nakon što je "trenirala strogoću" na Barseloni zbog potpisivanja ugovora sa maloletnim igračima, a katalonci ih gotovo izigrali, FIFA je spremila novi set kazni za neke od najvećih evropskih klubova. Ovo nije ista vrsta kazne koju su imali PSŽ i Mančester siti, koji su kažnjeni zbog kršenja finansijskog fer-pleja, već su u pitanju ilegalni transferi maloletnika.

Španski list "AS" navodi da će novom kaznom FIFA biti obuhvaćeno mnogo klubova, a kao potvrđene primere navode: Real Madrid, Atletiko Madrid, Arsenal i Čelsi!

I ne samo to...

Ovaj list navodi i to da je još mnogo klubova pod prismotrom, a iako njihova imena nisu poznata, zna se da se radi o klubovima iz Italije i Nemačke. Pretpostavka je da su u pitanju oni malo jače kupovne moći.

FIFA zabranjuje transfere maloletnika (igrača mlađih od 18 godina) osim u izuzetnim okolnostima koje propisuje ova organizacija, a izgleda su ova četiri velikana evropskog fudbala prekršila to pravilo, te da im zbog toga sledi kazna.

Kakva ih kazna očekuje?

Ukoliko FIFA bude sledila svoj primer koji je prva na svojim plećima osetila Barselona, to znači da će navedeni klubovi biti suspendovani od transfera novih igrača u naredna dva prelazna roka. Dakle, oni neće moći da svoje klubove pojačaju u zimskom i letnjem prelaznom roku, ali bi mogli poput Barselone da iskoriste "rupu" i potpišu igrača koji bi potom sačekao da suspenzija koju je klub zaradio istekne.

Mnogi od klubova koje čeka kazna su baš čekali januar kako bi pojačali svoje timove, a izgleda da će ga i sačekati. Januar 2017. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar