Новак честитао Ендију!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић честитао је Ендију Марију и Великој Британији титулу у Дејвису Купу.

Тенис 29.11.2015 | 21:45
Новак честитао Ендију!

Велика Британија освојила је Дејвис куп први пут после 1936. године, а најзаслужнији за то био је управо Мари.

Други тенисер планете лако је добио меч у синглу у петак, затим је учествовао и у тријумфу у дублу заједно са братом Џејмијем, да би одлучујући поен донео победом над 16. играчем света Давидом Гофаном – 6:3, 7:5, 6:3.

„Честитке тиму Велике Британије на тријумфу у Дејвис купу. Енди, када сам видео твоју реакцију после победе подсетио сам се како је то било нама 2010. године. Свака част, заслужио си“, написао је Новак на ’Твитеру’.

Ђоковић је исти успех освојио пре пет година када је предводио српску селекцију до тријумфа над Француском у ’Београдској арени’. Добио је два меча, а одлучујући поен освојио је Виктор Троицки против Микаела Љодре за коначних 3-2.

Енди је тако донео Британији ’салатару’, а претходно је освојио и олимпијско злато у синглу и прекинуо је вимблдонски пост Британаца дуг 77 година трофејом на Вимблдону пре две године.

Британија је освојила јубиларну, десету титулу у свом првом финалу још од 1978. године, док Белгијанци немају ниједну титулу – претходни пут играли су у финалу 1904. године.

Коментари / 0

Оставите коментар