Novak čestitao Endiju!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković čestitao je Endiju Mariju i Velikoj Britaniji titulu u Dejvisu Kupu.

Tenis 29.11.2015 | 21:45
Novak čestitao Endiju!

Velika Britanija osvojila je Dejvis kup prvi put posle 1936. godine, a najzaslužniji za to bio je upravo Mari.

Drugi teniser planete lako je dobio meč u singlu u petak, zatim je učestvovao i u trijumfu u dublu zajedno sa bratom Džejmijem, da bi odlučujući poen doneo pobedom nad 16. igračem sveta Davidom Gofanom – 6:3, 7:5, 6:3.

„Čestitke timu Velike Britanije na trijumfu u Dejvis kupu. Endi, kada sam video tvoju reakciju posle pobede podsetio sam se kako je to bilo nama 2010. godine. Svaka čast, zaslužio si“, napisao je Novak na ’Tviteru’.

Đoković je isti uspeh osvojio pre pet godina kada je predvodio srpsku selekciju do trijumfa nad Francuskom u ’Beogradskoj areni’. Dobio je dva meča, a odlučujući poen osvojio je Viktor Troicki protiv Mikaela Ljodre za konačnih 3-2.

Endi je tako doneo Britaniji ’salataru’, a prethodno je osvojio i olimpijsko zlato u singlu i prekinuo je vimbldonski post Britanaca dug 77 godina trofejom na Vimbldonu pre dve godine.

Britanija je osvojila jubilarnu, desetu titulu u svom prvom finalu još od 1978. godine, dok Belgijanci nemaju nijednu titulu – prethodni put igrali su u finalu 1904. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar