Вајда: Новакови противници нека се запитају...!

Марјан Вајда, тренер Новака Ђоковића, каже да је српски тенисер славио на завршном Мастерсу у Лондону упркос томе што није играо најбоље што може.

Тенис 01.12.2015 | 09:00
Вајда: Новакови противници нека се запитају...!

“Нисам имао добар осећај, видео сам у каквом је стању, али он је невероватан и успео је да победи. Био је физички и ментално истрошен после тешке сезоне, а у групи је прошао кроз велику кризу, нарочито после пораза од Федерера и пре меча са Бердихом“, рекао је Вајда.

“Био сам забринут, али успео је да преброди, некако је стиснуо зубе. Срећом, погодило се тако да није играо у петак – имао је дан одмора и то му је много помогло. Одиграо је доминантно у полуфиналу са Надалом и охрабрен је дочекао финале са Федерером“, додао је Вајда у разговору са словачким новинарима, а преноси Правда.

У финалу се Ђоковић реванширао Федереру за пораз у групи и савладао га је са 6:3, 6:4.

“Задивљујуће лако подигао је ниво игре, очекивао сам знатно тежи посао с обзиром на пораз у групи. Деловало ми је да је Федерер нервозан, Новак је спремнији у важнијим мечевима“, каже Новаков тренер и додаје:

“Невероватно је да је Новак освојио титулу упркос томе што није играо на свом највишем нивоу. Његови противници треба да се запитају да ли је могуће уопште га победе када је у најбољој форми, ако је сада славио. Новак је и даље мотивисан и жељан да до краја испуни потенцијал“.

Вајда од јуна 2006. године ради са Ђоковићем, а од пре две године штабу се придружио и Бекер.

Коментари / 0

Оставите коментар