Vajda: Novakovi protivnici neka se zapitaju...!

Marjan Vajda, trener Novaka Đokovića, kaže da je srpski teniser slavio na završnom Mastersu u Londonu uprkos tome što nije igrao najbolje što može.

Tenis 01.12.2015 | 09:00
Vajda: Novakovi protivnici neka se zapitaju...!

“Nisam imao dobar osećaj, video sam u kakvom je stanju, ali on je neverovatan i uspeo je da pobedi. Bio je fizički i mentalno istrošen posle teške sezone, a u grupi je prošao kroz veliku krizu, naročito posle poraza od Federera i pre meča sa Berdihom“, rekao je Vajda.

“Bio sam zabrinut, ali uspeo je da prebrodi, nekako je stisnuo zube. Srećom, pogodilo se tako da nije igrao u petak – imao je dan odmora i to mu je mnogo pomoglo. Odigrao je dominantno u polufinalu sa Nadalom i ohrabren je dočekao finale sa Federerom“, dodao je Vajda u razgovoru sa slovačkim novinarima, a prenosi Pravda.

U finalu se Đoković revanširao Federeru za poraz u grupi i savladao ga je sa 6:3, 6:4.

“Zadivljujuće lako podigao je nivo igre, očekivao sam znatno teži posao s obzirom na poraz u grupi. Delovalo mi je da je Federer nervozan, Novak je spremniji u važnijim mečevima“, kaže Novakov trener i dodaje:

“Neverovatno je da je Novak osvojio titulu uprkos tome što nije igrao na svom najvišem nivou. Njegovi protivnici treba da se zapitaju da li je moguće uopšte ga pobede kada je u najboljoj formi, ako je sada slavio. Novak je i dalje motivisan i željan da do kraja ispuni potencijal“.

Vajda od juna 2006. godine radi sa Đokovićem, a od pre dve godine štabu se pridružio i Beker.

Komentari / 0

Ostavite komentar