Трагична икона Исламске државе

Тинејџерка Самра Кешиновић (17) постала је пропагандно оружје терориста Исламске државе, а када су је искористили, џихадисти су је брутално убили зато што је желела да оде.

Свијет 29.11.2015 | 19:10
Трагична икона Исламске државе

Њена породица из БиХ стигла је у Беч за време рата и тамо остала, али тинејџерка није била задовољна животом па је одлучила да оде у Сирију где је, према непотврђеним информацијама, брутално убијена након неуспелог покушаја бекства.

Верује се да је мртва, али службене потврде нема, преноси портал тхелоцал.ат.Још увек непотврђене информације кажу да је Самра претучена до смрти кад је покушала да побегне из куће у сиријском граду Раки.

Самра Кешиновић и Сабина Селимовић (15) су пре годину и по дана побегле од куће како би се придружиле ИС у Сирији. Родитељима су оставиле опроштајна писма.Након тога су их терористи користили за пропаганду, објављујући на интернету фотографије девојчица с калашњиковом у рукама.

Осим тих фотографија, поузданих информација о томе шта се са њима догађало у Сирији нема.Медији су неколико пута објавили да су се јавиле родитељима и да желе да се врате кући, што су њихови родитељи демантовали.

Да је Самра Кешиновић претучена насмрт приликом покушаја бекства, аустријским таблоидима Кронен Цајтунгу и Остереиху испричала је жена из Туниса која је прошле године такође побегла у Сирију.

Међутим, она је успела да се врати. Тврди да је живела у Раки, у истој кући са Самром и Сабином.О томе шта се тачно са девојчицама догодило након што су побегле од куће, само се нагађа.

Лани је један од израелских експерата који ради за УН рекао да је једна од девојака нестала, а друга убијена.

Извор: Србија Данас

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мд

29.11.2015 18:13

Засто бјезе кад су добровољно отисле да тразе патка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

29.11.2015 19:33

Биле су малољетне! Прије него су тамо отишле, неко их је на то наговарао и наговорио. Тај треба да одговара за саучесништво у том убиству. Ко је тај, то аустријска полиција у сарадњи са СИПА-ом може лако установити, само ако хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

29.11.2015 20:38

И шта сада? Требају СРБи да сузе роне што су погинуле или се негдје изгубиле двије младе мухаџедине. Родитељима саучешће а оне што су тражиле то су и добиле. Двоје мање муслимански терориста и ништа више. Зато СРБи моји нарочите и плачите над будучношћу своје СРБСКЕ ДЈЕЦЕ КОЈЕ ЋЕ ДА ПОБИЈУ АКО САМО БУДУ МОГЛИ ДЈЕЦА ТИХ МЛАДИ МУСЛИМАНСКИ ТЕРОРИСКИЊА!

Name

Кгб

29.11.2015 20:04

Питајте локалне имаме кои врбују дјевојцице пазите где вам деца иду код кога и ским после њањања нема кајања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

30.11.2015 14:03

То нек буде школа другима ко већ није знао ко су ти зликавци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кљуц

30.11.2015 14:52

Требате знати да они који иду у дзамије Исламске Заједнице БиХ како у домовини тако и у дијаспори неце никад бити радикализирани. Назалост, радикализација се врси по интернету, а не у дзамијама гдје се уци Ислам по насој традицији толеранције и доброцинства. Ипак сматрам да су криви родитељи који су цесто висе преокупирани са трцањем за дуњалуком умјесто да се брину о својој дјеци и разговарају с њима о њиховим проблемима у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ