Tragična ikona Islamske države

Tinejdžerka Samra Kešinović (17) postala je propagandno oružje terorista Islamske države, a kada su je iskoristili, džihadisti su je brutalno ubili zato što je želela da ode.

Svijet 29.11.2015 | 19:10
Tragična ikona Islamske države

Njena porodica iz BiH stigla je u Beč za vreme rata i tamo ostala, ali tinejdžerka nije bila zadovoljna životom pa je odlučila da ode u Siriju gde je, prema nepotvrđenim informacijama, brutalno ubijena nakon neuspelog pokušaja bekstva.

Veruje se da je mrtva, ali službene potvrde nema, prenosi portal thelocal.at.Još uvek nepotvrđene informacije kažu da je Samra pretučena do smrti kad je pokušala da pobegne iz kuće u sirijskom gradu Raki.

Samra Kešinović i Sabina Selimović (15) su pre godinu i po dana pobegle od kuće kako bi se pridružile IS u Siriji. Roditeljima su ostavile oproštajna pisma.Nakon toga su ih teroristi koristili za propagandu, objavljujući na internetu fotografije devojčica s kalašnjikovom u rukama.

Osim tih fotografija, pouzdanih informacija o tome šta se sa njima događalo u Siriji nema.Mediji su nekoliko puta objavili da su se javile roditeljima i da žele da se vrate kući, što su njihovi roditelji demantovali.

Da je Samra Kešinović pretučena nasmrt prilikom pokušaja bekstva, austrijskim tabloidima Kronen Cajtungu i Ostereihu ispričala je žena iz Tunisa koja je prošle godine takođe pobegla u Siriju.

Međutim, ona je uspela da se vrati. Tvrdi da je živela u Raki, u istoj kući sa Samrom i Sabinom.O tome šta se tačno sa devojčicama dogodilo nakon što su pobegle od kuće, samo se nagađa.

Lani je jedan od izraelskih eksperata koji radi za UN rekao da je jedna od devojaka nestala, a druga ubijena.

Izvor: Srbija Danas

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Md

29.11.2015 18:13

Zasto bjeze kad su dobrovoljno otisle da traze patka

ODGOVORITE
Name

Hm

29.11.2015 19:33

Bile su maloljetne! Prije nego su tamo otišle, neko ih je na to nagovarao i nagovorio. Taj treba da odgovara za saučesništvo u tom ubistvu. Ko je taj, to austrijska policija u saradnji sa SIPA-om može lako ustanoviti, samo ako hoće.

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

29.11.2015 20:38

И шта сада? Требају СРБи да сузе роне што су погинуле или се негдје изгубиле двије младе мухаџедине. Родитељима саучешће а оне што су тражиле то су и добиле. Двоје мање муслимански терориста и ништа више. Зато СРБи моји нарочите и плачите над будучношћу своје СРБСКЕ ДЈЕЦЕ КОЈЕ ЋЕ ДА ПОБИЈУ АКО САМО БУДУ МОГЛИ ДЈЕЦА ТИХ МЛАДИ МУСЛИМАНСКИ ТЕРОРИСКИЊА!

Name

Kgb

29.11.2015 20:04

Pitajte lokalne imame koi vrbuju djevojcice pazite gde vam deca idu kod koga i skim posle njanjanja nema kajanja.

ODGOVORITE
Name

Crni

30.11.2015 14:03

To nek bude škola drugima ko već nije znao ko su ti zlikavci

ODGOVORITE
Name

Kljuc

30.11.2015 14:52

Trebate znati da oni koji idu u dzamije Islamske Zajednice BiH kako u domovini tako i u dijaspori nece nikad biti radikalizirani. Nazalost, radikalizacija se vrsi po internetu, a ne u dzamijama gdje se uci Islam po nasoj tradiciji tolerancije i dobrocinstva. Ipak smatram da su krivi roditelji koji su cesto vise preokupirani sa trcanjem za dunjalukom umjesto da se brinu o svojoj djeci i razgovaraju s njima o njihovim problemima u zivotu.

ODGOVORITE