Чекању од 79 година је крај! Мари донио Британцима трофеј Дејвис купа!

Велика Британија освојила је Дејвис куп први пут после 1936. године, а најзаслужнији за то био је Енди Мари.

Тенис 29.11.2015 | 19:40
Чекању од 79 година је крај! Мари донио Британцима трофеј Дејвис купа!

Други тенисер планете лако је добио меч у синглу у петак, затим је учествовао и у тријумфу у дублу заједно са братом Џејмијем, да би одлучујући поен донео тријумфом над 16. тенисером света Давидом Гофаном – 6:3, 7:5, 6:3.

Сваки пут када би се иоле нашао у опасности Мари је одлично сервирао, а једини брејк противнику допустио је у трећем сету, и то после узбудљивог другог сета у којем је Шкот у завршници направио брејк и трасирао пут ка победи.

Брејк предности Белгије у трећем сету није дуго трајао, Мари је узвратио рибрејком, а у седмом гему направио је кључни брејк и убрзо привео меч крају за своју 11 победу из исто толико мечева ове године у Дејвис купу (осам у синглу, три у дублу).

"Нисам мислио да ћемо икада имати прилику да урадимо овако нешто", рекао је 28-годишњи Мари.

Енди је тако донео Британији ’салатару’, а претходно је освојио и олимпијско злато у синглу и прекинуо је вимблдонски пост Британаца дуг 77 година трофејом на Вимблдону пре две године.

Британија је тако освојила јубиларну, десету титулу у свом првом финалу још од 1978. године, док Белгијанци немају ниједну титулу – претходни пут играли су у финалу 1904. године.

Коментари / 0

Оставите коментар