Čekanju od 79 godina je kraj! Mari donio Britancima trofej Dejvis kupa!

Velika Britanija osvojila je Dejvis kup prvi put posle 1936. godine, a najzaslužniji za to bio je Endi Mari.

Tenis 29.11.2015 | 19:40
Čekanju od 79 godina je kraj! Mari donio Britancima trofej Dejvis kupa!

Drugi teniser planete lako je dobio meč u singlu u petak, zatim je učestvovao i u trijumfu u dublu zajedno sa bratom Džejmijem, da bi odlučujući poen doneo trijumfom nad 16. teniserom sveta Davidom Gofanom – 6:3, 7:5, 6:3.

Svaki put kada bi se iole našao u opasnosti Mari je odlično servirao, a jedini brejk protivniku dopustio je u trećem setu, i to posle uzbudljivog drugog seta u kojem je Škot u završnici napravio brejk i trasirao put ka pobedi.

Brejk prednosti Belgije u trećem setu nije dugo trajao, Mari je uzvratio ribrejkom, a u sedmom gemu napravio je ključni brejk i ubrzo priveo meč kraju za svoju 11 pobedu iz isto toliko mečeva ove godine u Dejvis kupu (osam u singlu, tri u dublu).

"Nisam mislio da ćemo ikada imati priliku da uradimo ovako nešto", rekao je 28-godišnji Mari.

Endi je tako doneo Britaniji ’salataru’, a prethodno je osvojio i olimpijsko zlato u singlu i prekinuo je vimbldonski post Britanaca dug 77 godina trofejom na Vimbldonu pre dve godine.

Britanija je tako osvojila jubilarnu, desetu titulu u svom prvom finalu još od 1978. godine, dok Belgijanci nemaju nijednu titulu – prethodni put igrali su u finalu 1904. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar