Вучић никада није срео бив. директора "Курира"

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је завршено полиграфско саслушање председника Владе Србије Александра Вучића, и да је он прошао полиграфско тестирање, поводом оптужби које су о њему изнесене у дневном листу "Курир".

Србија 29.11.2015 | 15:30
Вучић никада није срео бив. директора "Курира"

Стефановић је, на конференцији за новинаре, рекао да се премијер Александар Вучић добровољно подвргао детектору лажи и "негирао оптужбе које су против њега брутално изнесене".

Министар је навео да је МУП Србије примио обавештење од председника Владе на околности оптужбе и да је прошао полиграфско тестирање.

"Вучић је одговарао на питања да ли је икада видео Александра Корница, за којег се наводи да се састајао са њим и тражио одређене ствари, да ли му је икада нудио страначку функцију, новац или било шта друго у замену за неистинито сведочење", рекао је Стефановић.

Истакао је да је премијер на сва питања одговорио са "не" и да је детектор лажи показао да говори истину."Александар Вучић никада није срео Корница, никада са њим није седео било где, а нарочито не у кафани, Вучић ретко иде у било какве кафане", рекао је Стефановић.

Министар полиције је рекао да ће МУП спровести истрагу која ће показати ко је и са каквим циљем изнео "бруталне информације и ширење лажи против председника владе"."МУП ће покушати да дође и до Корница и да га саслуша, па се надам да ће се Тужилаштво даље огласити", нагласио је Стефановић.

Како је рекао, морамо да покажемо да ће Србија бити правна држава, да њом неће управљати криминалци и да ће свим ресурсима да се бори против дестабилизације."Премијер је показао да је један од нас, обичан грађанин, и показао да је нормалан човек коме је истина и правда преча од било какве функције", истакао је Стефановић.

Поводом данашњих тврдњи изнетих у дневном листу "Курир" да је са више других лица председник Владе Републике Србије Александар Вучић учествовао у притисцима, уценама и изнуди противправног исказа од некадашњег директора Курира, премијер је добровољно отишао на саслушање у полицију.

Телевизија Пинк је известила и да је Тужилаштво дало налог полицији о прикупљању информација и података о данашњим нападима листа "Курир" на Србију, премијера, у циљу дестабилизацију државе.

Тужилаштво се још није званично огласило.Курир је данас на насловној страни објавио да је премијер Вучић, са још неколико лица, пре 20- так дана тражио од бившег директора Курира Александра Корница да лажно сведочи и лажно оптужи власника Курира Александра Родића.

Министарство унутрашњих послова Србије претходно је саопштило да припадници МУП-а безуспешно покушавају да уруче позив председнику "Адрија медија групе", Александру Родићу, како би са њим, у својству грађанина, био обављен разговор поводом навода из кривичне пријаве, коју је он поднео против Мирослава Богићевића, а по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Дирекција полиције Министарства унутрашњих послова позвала је Родића, да најближој полицијској станици пријави претње које су му упућене, како би по његовој пријави могло да се поступа, саопштио је МУП.

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду саопштио је да ће позвати чланство странке и грађане на скуп у Београду, уколико се не зауставе покушаји рушења премијера.

"Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду саопштава да ће, уколико у року од 24 сата не престану политичко-мафијашки покушаји рушења легално и легитимно изабраног премијера Републике Србије Александра Вучића, позвати целокупно чланство Српске напредне странке, као и грађане Србије, да се окупимо у Београду и да се не разилазимо док се целокупна ситуација не разреши", наведено је у саопштењу.

Извор: Вечерње Новости

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Подравка јуха

29.11.2015 11:39

Узаврео лонац, нешто се кува, ко некад у Југославији, кад се са срцем кува, кува се "Подравка јуха".

ОДГОВОРИТЕ
Name

представа

29.11.2015 21:22

Комедија за Европу...оно ми те као ловимо а ти си оно као недодирљива

Name

РадикалНО

29.11.2015 12:20

Који циркус. Вучић код Стефановића на саслушању. Смешни су као цртани филм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

29.11.2015 13:25

Мозда драмосер снима неки акциони филм!?

Name

лоло

29.11.2015 12:27

Сваком балканском идиоту власт удари у главу ко мом малом кад угледа добро женско.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

29.11.2015 13:05

Па њега је сколовао Сесељ никакво цудо да је врсио притисак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За овог Бају

29.11.2015 14:07

Ти га баш извали са овом изјавом

ОДГОВОРИТЕ
Name

ругло

29.11.2015 15:37

Који ликови. Баш ударају на интелигенцију. Све што ради Додик у РС то Вучић ради у Србији. Контролише дакле и полицију, и тужилаштво и судство. Па Србијанци, нисам знао да сте и ви будале као и ови овдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

29.11.2015 15:52

Довољно сто си добар са оним из информера све је јасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

29.11.2015 17:07

Јесам ли добро цуо, Америцки обавјестајци немају ниста са працењем Вуцица или сл. Гарант имају, сто би се они огласавали за неке ситне сеоске лази. У питању је нека голема завјера. Поједини медији вец дузе времена раде о глави Србији, а сигурно не раде дзабе, неко узима дебеле паре. На залост, Србина мозес за паре : потурцити, покатолицити, направити терористу, издајника, лазног свједока, дрзавног непријатеља и јос слицних нецасних радњи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

29.11.2015 20:29

Сада ће бити "вјештачење" телефонског разговора као у афери папак. Све су то иста г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајишник

29.11.2015 23:47

Наравно да јесу.

Name

зумба

29.11.2015 22:44

Првокласни глумац.Довољно је да оператот смањи осјетљивост полиграфа и то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

30.11.2015 06:20

Вучић прошао детектор лажи, пред својим страначким људма, смијешно да смијешније неможе бити. Још само треба сам себе да тужи, као његов савјетник Милорад Додик, онда би то била трагикомедија.

ОДГОВОРИТЕ