Vučić nikada nije sreo biv. direktora "Kurira"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završeno poligrafsko saslušanje predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, i da je on prošao poligrafsko testiranje, povodom optužbi koje su o njemu iznesene u dnevnom listu "Kurir".

Srbija 29.11.2015 | 15:30
Vučić nikada nije sreo biv. direktora "Kurira"

Stefanović je, na konferenciji za novinare, rekao da se premijer Aleksandar Vučić dobrovoljno podvrgao detektoru laži i "negirao optužbe koje su protiv njega brutalno iznesene".

Ministar je naveo da je MUP Srbije primio obaveštenje od predsednika Vlade na okolnosti optužbe i da je prošao poligrafsko testiranje.

"Vučić je odgovarao na pitanja da li je ikada video Aleksandra Kornica, za kojeg se navodi da se sastajao sa njim i tražio određene stvari, da li mu je ikada nudio stranačku funkciju, novac ili bilo šta drugo u zamenu za neistinito svedočenje", rekao je Stefanović.

Istakao je da je premijer na sva pitanja odgovorio sa "ne" i da je detektor laži pokazao da govori istinu."Aleksandar Vučić nikada nije sreo Kornica, nikada sa njim nije sedeo bilo gde, a naročito ne u kafani, Vučić retko ide u bilo kakve kafane", rekao je Stefanović.

Ministar policije je rekao da će MUP sprovesti istragu koja će pokazati ko je i sa kakvim ciljem izneo "brutalne informacije i širenje laži protiv predsednika vlade"."MUP će pokušati da dođe i do Kornica i da ga sasluša, pa se nadam da će se Tužilaštvo dalje oglasiti", naglasio je Stefanović.

Kako je rekao, moramo da pokažemo da će Srbija biti pravna država, da njom neće upravljati kriminalci i da će svim resursima da se bori protiv destabilizacije."Premijer je pokazao da je jedan od nas, običan građanin, i pokazao da je normalan čovek kome je istina i pravda preča od bilo kakve funkcije", istakao je Stefanović.

Povodom današnjih tvrdnji iznetih u dnevnom listu "Kurir" da je sa više drugih lica predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza od nekadašnjeg direktora Kurira, premijer je dobrovoljno otišao na saslušanje u policiju.

Televizija Pink je izvestila i da je Tužilaštvo dalo nalog policiji o prikupljanju informacija i podataka o današnjim napadima lista "Kurir" na Srbiju, premijera, u cilju destabilizaciju države.

Tužilaštvo se još nije zvanično oglasilo.Kurir je danas na naslovnoj strani objavio da je premijer Vučić, sa još nekoliko lica, pre 20- tak dana tražio od bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica da lažno svedoči i lažno optuži vlasnika Kurira Aleksandra Rodića.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije prethodno je saopštilo da pripadnici MUP-a bezuspešno pokušavaju da uruče poziv predsedniku "Adrija medija grupe", Aleksandru Rodiću, kako bi sa njim, u svojstvu građanina, bio obavljen razgovor povodom navoda iz krivične prijave, koju je on podneo protiv Miroslava Bogićevića, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Direkcija policije Ministarstva unutrašnjih poslova pozvala je Rodića, da najbližoj policijskoj stanici prijavi pretnje koje su mu upućene, kako bi po njegovoj prijavi moglo da se postupa, saopštio je MUP.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je da će pozvati članstvo stranke i građane na skup u Beogradu, ukoliko se ne zaustave pokušaji rušenja premijera.

"Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštava da će, ukoliko u roku od 24 sata ne prestanu političko-mafijaški pokušaji rušenja legalno i legitimno izabranog premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića, pozvati celokupno članstvo Srpske napredne stranke, kao i građane Srbije, da se okupimo u Beogradu i da se ne razilazimo dok se celokupna situacija ne razreši", navedeno je u saopštenju.

Izvor: Večernje Novosti

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Podravka juha

29.11.2015 11:39

Uzavreo lonac, nešto se kuva, ko nekad u Jugoslaviji, kad se sa srcem kuva, kuva se "Podravka juha".

ODGOVORITE
Name

predstava

29.11.2015 21:22

Komedija za Evropu...ono mi te kao lovimo a ti si ono kao nedodirljiva

Name

RadikalNO

29.11.2015 12:20

Koji cirkus. Vučić kod Stefanovića na saslušanju. Smešni su kao crtani film.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

29.11.2015 13:25

Mozda dramoser snima neki akcioni film!?

Name

lolo

29.11.2015 12:27

Svakom balkanskom idiotu vlast udari u glavu ko mom malom kad ugleda dobro žensko.

ODGOVORITE
Name

Baja

29.11.2015 13:05

Pa njega je skolovao Seselj nikakvo cudo da je vrsio pritisak.

ODGOVORITE
Name

Za ovog Baju

29.11.2015 14:07

Ti ga baš izvali sa ovom izjavom

ODGOVORITE
Name

ruglo

29.11.2015 15:37

Koji likovi. Baš udaraju na inteligenciju. Sve što radi Dodik u RS to Vučić radi u Srbiji. Kontroliše dakle i policiju, i tužilaštvo i sudstvo. Pa Srbijanci, nisam znao da ste i vi budale kao i ovi ovdje.

ODGOVORITE
Name

bl

29.11.2015 15:52

Dovoljno sto si dobar sa onim iz informera sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

Brle

29.11.2015 17:07

Jesam li dobro cuo, Americki obavjestajci nemaju nista sa pracenjem Vucica ili sl. Garant imaju, sto bi se oni oglasavali za neke sitne seoske lazi. U pitanju je neka golema zavjera. Pojedini mediji vec duze vremena rade o glavi Srbiji, a sigurno ne rade dzabe, neko uzima debele pare. Na zalost, Srbina mozes za pare : poturciti, pokatoliciti, napraviti teroristu, izdajnika, laznog svjedoka, drzavnog neprijatelja i jos slicnih necasnih radnji.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

29.11.2015 20:29

Sada će biti "vještačenje" telefonskog razgovora kao u aferi papak. Sve su to ista g....

ODGOVORITE
Name

Krajišnik

29.11.2015 23:47

Naravno da jesu.

Name

zumba

29.11.2015 22:44

Prvoklasni glumac.Dovoljno je da operatot smanji osjetljivost poligrafa i to je to.

ODGOVORITE
Name

Milojko

30.11.2015 06:20

Vučić prošao detektor laži, pred svojim stranačkim ljudma, smiješno da smiješnije nemože biti. Još samo treba sam sebe da tuži, kao njegov savjetnik Milorad Dodik, onda bi to bila tragikomedija.

ODGOVORITE