Павићевић и Будућност, 30 година касније...

"Драго ми је што сам овде после три деценије", рекао је нови тренер Подгоричана.

Кошарка 29.11.2015 | 13:00
Павићевић и Будућност, 30 година касније...

Потрага Будућности за наследником Игора Јововића била је експресна. Млади тренер напустио је "Морачу" у четвртак, а већ у петак увече потврђено је да ће нови тренер бити Лука Павићевић.

На тај начин, бивши селектор Црне Горе вратио се у клуб у којем је 1984. године почео играчку каријеру.

"Задовољан сам што сам се после три деценије вратио у Будућност, у којој сам са 14 година дебитовао за први тим. Будућност је постала, уз репрезентацију Црне Горе, највећи излог кошаркашког спорта и самим тим представља стуб кошарке, али и целокупне спортске заједнице. Мени су јасне обавезе и са пуно мотивације и емоције се прихватам овог посла и надам се да ћу успети да одговорим тим захтевима", рекао је Павићевић (47), а пренеле Вијести.

Нови шеф струке лидера АБА лиге објаснио је да има посебан мотив за рад Црној Гори.

"Ми бивши играчи смо природно везани за средину у којој смо поникли и велико је задовољство вратити се у клуб из ког сам кренуо као мали... У неку руку сам се Подгорици и Црној Гори вратио кроз рад у репрезентацији, а тај трогодишњи циклус рада, који је имао различите стране по питању успеха, завршио се помало горко"

"Изузетно сам мотивисан да у свом граду и међу својим људима поправим тај утисак и да ствари сравнам на најбољи могући начин. Све што будем имао у себи, то ћу и да дам и надам се да ће то уродити плодом", додао је Павићевић.

Први меч под његовим вођством Будућност ће одиграти у недељу на свом терену, против Сутјеске.

Коментари / 0

Оставите коментар