Почело рушење дијела Генералштаба

Министар одбране Србије Братислав Гашић озваничио је почетак радова на рушењу дијела "куле А", некадашњег Генералштаба, на углу Немањине и улице Кнеза Милоша у Београду, тешко оштећене у НАТО бомбардовању 1999.

Србија 28.11.2015 | 08:20
Почело рушење дијела Генералштаба

Ти радови треба да буду завршени до краја маја сљедеће године.

Гашић је рекао да ће се учинити све што буде требало да се очува ранији изглед зграде Генералштаба, која је унутра, иза фасаде, у знатно тежем стању од оног које се споља може видјети.

Он је најавио да ће Министарство одбране од града тражити затварање Немањине улице, како би, током рушења била осигурана безбједност возача и пролазника.

Он није могао да прецизира колико дуго ће, и у којим периодима бити затворена "саобраћајница која води од Славије према Жељезничкој станици".

- Радићемо у складу са динамиком рушења. Како динамика то буде налагала ми ћемо да молимо град Београд да затвори тај дио саобраћајнице, објаснио је Гашић.

Он је најавио и да ће, док траје рушење, уз грађевинце из Елита копа, која је на тендеру добила посао, бити и пиротехничари Војске Србије, "за сваки случај", иако је објекат прегледан и нису пронађени остаци минско - експлозивних средстава.

Процијењена вриједност радова на рушењу дијела "куле А" је око 84 милиона динара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Блер

28.11.2015 10:29

Испоставите рацун за русење зликовцима који су бомбардовали!

ОДГОВОРИТЕ