Počelo rušenje dijela Generalštaba

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ozvaničio je početak radova na rušenju dijela "kule A", nekadašnjeg Generalštaba, na uglu Nemanjine i ulice Kneza Miloša u Beogradu, teško oštećene u NATO bombardovanju 1999.

Srbija 28.11.2015 | 08:20
Počelo rušenje dijela Generalštaba

Ti radovi treba da budu završeni do kraja maja sljedeće godine.

Gašić je rekao da će se učiniti sve što bude trebalo da se očuva raniji izgled zgrade Generalštaba, koja je unutra, iza fasade, u znatno težem stanju od onog koje se spolja može vidjeti.

On je najavio da će Ministarstvo odbrane od grada tražiti zatvaranje Nemanjine ulice, kako bi, tokom rušenja bila osigurana bezbjednost vozača i prolaznika.

On nije mogao da precizira koliko dugo će, i u kojim periodima biti zatvorena "saobraćajnica koja vodi od Slavije prema Željezničkoj stanici".

- Radićemo u skladu sa dinamikom rušenja. Kako dinamika to bude nalagala mi ćemo da molimo grad Beograd da zatvori taj dio saobraćajnice, objasnio je Gašić.

On je najavio i da će, dok traje rušenje, uz građevince iz Elita kopa, koja je na tenderu dobila posao, biti i pirotehničari Vojske Srbije, "za svaki slučaj", iako je objekat pregledan i nisu pronađeni ostaci minsko - eksplozivnih sredstava.

Procijenjena vrijednost radova na rušenju dijela "kule A" je oko 84 miliona dinara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bler

28.11.2015 10:29

Ispostavite racun za rusenje zlikovcima koji su bombardovali!

ODGOVORITE