"Тањуг инфо" штети угледу и имену Тањуга

Новинска агенција Тањуг предузела је данас мјере ради заштите свог угледа и имена, након што је у регистар Агенције за привредне регистре уписан медиј са називом "Тањуг инфо".

Србија 27.11.2015 | 21:55
"Тањуг инфо" штети угледу и имену Тањуга

Ово је учињено и да би се отклониле све сумње и нагађања да "Тањуг инфо" има било какве везе са новинском агенцијом Тањуг или да је дио могућег рјешења за наставак рада националне агенције, саопштено је данас из Тањуга.

"Регистровање домена са Тањуговим именом, као и пријава Саше Мирковића Заводу за интелектуалну својину за признање жига који у имену, такође, има назив Тањуг, а дизајном подсјећа на заштићени знак Новинске агенције Тањуг, не само да су на штету угледа Тањуга, већ представљају повреду законом заштићених права агенције, али и државе Србије, као сукцесора свих имовинских права Тањуга", наводи се у саопштењу.

Истиче се и да је Новинска агенција Тањуг захвална свима који су изразили бригу због могућности да нестане такав бренд, али не може, а да не примијети да је та брига закаснила јер је много тога већ учињено у правцу рушења угледа Тањуга и гашења агенције.

"То се наставља и сада, након одлуке Владе о престанку јавног предузећа новинске агенције Тањуг, а `наступање` Саше Мирковића као `чувара имена и дјела и традиције Тањуга` само је посљедњи у низу покушаја да се унизи Тањуг. Није ријеч само о заштити имена - ријеч је о заштити националне новинске агенције", наводи се у саопштењу Тањуга.

Коментари / 0

Оставите коментар