"Tanjug info" šteti ugledu i imenu Tanjuga

Novinska agencija Tanjug preduzela je danas mjere radi zaštite svog ugleda i imena, nakon što je u registar Agencije za privredne registre upisan medij sa nazivom "Tanjug info".

Srbija 27.11.2015 | 21:55
"Tanjug info" šteti ugledu i imenu Tanjuga

Ovo je učinjeno i da bi se otklonile sve sumnje i nagađanja da "Tanjug info" ima bilo kakve veze sa novinskom agencijom Tanjug ili da je dio mogućeg rješenja za nastavak rada nacionalne agencije, saopšteno je danas iz Tanjuga.

"Registrovanje domena sa Tanjugovim imenom, kao i prijava Saše Mirkovića Zavodu za intelektualnu svojinu za priznanje žiga koji u imenu, takođe, ima naziv Tanjug, a dizajnom podsjeća na zaštićeni znak Novinske agencije Tanjug, ne samo da su na štetu ugleda Tanjuga, već predstavljaju povredu zakonom zaštićenih prava agencije, ali i države Srbije, kao sukcesora svih imovinskih prava Tanjuga", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je Novinska agencija Tanjug zahvalna svima koji su izrazili brigu zbog mogućnosti da nestane takav brend, ali ne može, a da ne primijeti da je ta briga zakasnila jer je mnogo toga već učinjeno u pravcu rušenja ugleda Tanjuga i gašenja agencije.

"To se nastavlja i sada, nakon odluke Vlade o prestanku javnog preduzeća novinske agencije Tanjug, a `nastupanje` Saše Mirkovića kao `čuvara imena i djela i tradicije Tanjuga` samo je posljednji u nizu pokušaja da se unizi Tanjug. Nije riječ samo o zaštiti imena - riječ je o zaštiti nacionalne novinske agencije", navodi se u saopštenju Tanjuga.

Komentari / 0

Ostavite komentar