Валбуена проговорио: Бензема ме је разочарао!

Матје Валбуена први пут је проговорио о скандалу са снимском његовог секса, те потврдио да је Карим Бензема индиректно учестовао у уцени.

Фудбал 28.11.2015 | 17:20
Валбуена проговорио: Бензема ме је разочарао!

Француски фудбалер је рекао да му је репрезентативни колега индиректно предложио да плати уцењивачима за снимак са девојком.

"НИје био агресиван, није директно причао о новцу. Али када некон толико инсистира да сретнеш некога, неће то бити бесплатно. Људе не треба третирати као идиоте, то је недостатак поштовања", рекао је Валбуена за Ла Монд.

Бензема се налази под истрагом због учешћа у покушацу уцене, али његов адвокат инсистира да није крив.

"Веома сам разочаран, могу само рећи да мој однос са Каримом више није искрен као што то он тврди. Ја то не бих урадио ни највећем непријатељу. Нисмо били најбољи пријатељи, али смо били саиграчи и добро се слагали", додао је Валбуена.

Валбуена је открио да је Бензема био љут што је његово име процурело у јавности у вези са овим скандалом, да не сме бити део тога, пре свега што има кћерку, те да му је говорио да морају да све негирају.

"Стално је наглашавао да се ради о опасним људима, да ми је најпаметније да ми да њихове бројеве. Ја не могу да браним неодбрањиво. Полиција није тражила мој исказ у вези са Бензенином улогом, рекли су да имају довољно доказа", додао је француски фудбалер.

Бензема је наводно признао полицији да је био посредник између Валбуене и једног од уцењивача који му је пријатељ из детињства.

Валбуена је рекао да му је снимак можда украден са телефона од стране познаника који му је помагао у вези са неким техничким стварима. За то му је прво рекао Ђибрил Сисе, који га није видео, па није сигуран да ли људи који су га уцењивали имају копију.

"Сисе ми је рекао у колико тешкој ситуацији је био када је имао исти проблем 2008. године. Када сам им тражио доказ, нисам добио ништа. Можда сам нешто снимао, али можда они немају ништа. Можда су само нешто видели", рекао је Валбуена.

Валбуена је објаснио како је цео случај почео.

"Први позив сам добио 15. јуна. Та особа ме звала 4-5 пута, није се представио, рекао ми је да би требало да се сретнемо и да бих требало да пошаљем поверљиву особу у Дубаи. Обавестио сам полицајца који је био уз тим и одмах је разумео. Нисам ништа покушао да договорим са том особом. Држим до неких вредности и не дозвољавам да се било ко игра са мном. Поднео сам тужбу, али је он наставио да ме узнемирава. Рекао сам му да ћу само комуницирати преко извесног Лукаса, који је у ствари био полицајац. Полиција ми је предложила да тражим доказ, понудио сам им да ми пошаљу део снимка на маил, ништа нисам добио", рекао је играч Олимпика из Лиона.

Потом се у целу причу укључио Бензема.

"Полицајац ми је рекао да ако ми се неко обрати у вези са овим, директно или индиректно, да се не изненадим. А онда ме је у понедељак звао Карим и рекао да би требало да разговарамо. Рекао ми је о снимку, ја сам се изненадио", додао је Валбуена.

Овај скандал је значајно уздрмао француску репрезентацију која је домаћин следећег Европског првенства.

Ни Валбуена (Олимпик Лион) ни Бензема (Реал Мадрид) нису у међувремену играли за национални тим у пријатељским мечевима, откако је избио скандал.

Коментари / 0

Оставите коментар