Valbuena progovorio: Benzema me je razočarao!

Matje Valbuena prvi put je progovorio o skandalu sa snimskom njegovog seksa, te potvrdio da je Karim Benzema indirektno učestovao u uceni.

Fudbal 28.11.2015 | 17:20
Valbuena progovorio: Benzema me je razočarao!

Francuski fudbaler je rekao da mu je reprezentativni kolega indirektno predložio da plati ucenjivačima za snimak sa devojkom.

"NIje bio agresivan, nije direktno pričao o novcu. Ali kada nekon toliko insistira da sretneš nekoga, neće to biti besplatno. Ljude ne treba tretirati kao idiote, to je nedostatak poštovanja", rekao je Valbuena za La Mond.

Benzema se nalazi pod istragom zbog učešća u pokušacu ucene, ali njegov advokat insistira da nije kriv.

"Veoma sam razočaran, mogu samo reći da moj odnos sa Karimom više nije iskren kao što to on tvrdi. Ja to ne bih uradio ni najvećem neprijatelju. Nismo bili najbolji prijatelji, ali smo bili saigrači i dobro se slagali", dodao je Valbuena.

Valbuena je otkrio da je Benzema bio ljut što je njegovo ime procurelo u javnosti u vezi sa ovim skandalom, da ne sme biti deo toga, pre svega što ima kćerku, te da mu je govorio da moraju da sve negiraju.

"Stalno je naglašavao da se radi o opasnim ljudima, da mi je najpametnije da mi da njihove brojeve. Ja ne mogu da branim neodbranjivo. Policija nije tražila moj iskaz u vezi sa Benzeninom ulogom, rekli su da imaju dovoljno dokaza", dodao je francuski fudbaler.

Benzema je navodno priznao policiji da je bio posrednik između Valbuene i jednog od ucenjivača koji mu je prijatelj iz detinjstva.

Valbuena je rekao da mu je snimak možda ukraden sa telefona od strane poznanika koji mu je pomagao u vezi sa nekim tehničkim stvarima. Za to mu je prvo rekao Đibril Sise, koji ga nije video, pa nije siguran da li ljudi koji su ga ucenjivali imaju kopiju.

"Sise mi je rekao u koliko teškoj situaciji je bio kada je imao isti problem 2008. godine. Kada sam im tražio dokaz, nisam dobio ništa. Možda sam nešto snimao, ali možda oni nemaju ništa. Možda su samo nešto videli", rekao je Valbuena.

Valbuena je objasnio kako je ceo slučaj počeo.

"Prvi poziv sam dobio 15. juna. Ta osoba me zvala 4-5 puta, nije se predstavio, rekao mi je da bi trebalo da se sretnemo i da bih trebalo da pošaljem poverljivu osobu u Dubai. Obavestio sam policajca koji je bio uz tim i odmah je razumeo. Nisam ništa pokušao da dogovorim sa tom osobom. Držim do nekih vrednosti i ne dozvoljavam da se bilo ko igra sa mnom. Podneo sam tužbu, ali je on nastavio da me uznemirava. Rekao sam mu da ću samo komunicirati preko izvesnog Lukasa, koji je u stvari bio policajac. Policija mi je predložila da tražim dokaz, ponudio sam im da mi pošalju deo snimka na mail, ništa nisam dobio", rekao je igrač Olimpika iz Liona.

Potom se u celu priču uključio Benzema.

"Policajac mi je rekao da ako mi se neko obrati u vezi sa ovim, direktno ili indirektno, da se ne iznenadim. A onda me je u ponedeljak zvao Karim i rekao da bi trebalo da razgovaramo. Rekao mi je o snimku, ja sam se iznenadio", dodao je Valbuena.

Ovaj skandal je značajno uzdrmao francusku reprezentaciju koja je domaćin sledećeg Evropskog prvenstva.

Ni Valbuena (Olimpik Lion) ni Benzema (Real Madrid) nisu u međuvremenu igrali za nacionalni tim u prijateljskim mečevima, otkako je izbio skandal.

Komentari / 0

Ostavite komentar