Илијашко вече за завршетак изградње спомен-обиљежја

Удружење грађана ,,Пријатељи Илијаша,, организоваће у суботу, 5. децембра, у Бијељини традиционално Илијашко вече, а приход од улазница и прикупљених донација намијењен је завршетку изградње и уређења спомен-обиљежја подигнутог у знак сјећања на погинуле и нестале борца сарајевске регије.

Република Српска 27.11.2015 | 16:51
Илијашко вече за завршетак изградње спомен-обиљежја

На спомен-обиљежју, подигнутом у порти Манастира Свете Петке у Бијељини, до сада су уклесана имена 1.254 погинула и нестала борца Војске Републике Српске са подручја Илијаша, Вогошће и Рајловца.

Процјењује се да на подручју Бијељине живи више од 5.000 Илијашана који су се на ово подручје у највећем броју населили након егзодуса сарајевских Срба у фебруару 1996. године, послије потписивања Дејтонског споразума којим су Илијаш и више других сарајевских општина припали Федерацији БиХ.

Илијашко вече биће одржано у салону "Глобус" у насељу Дворови код Бијељине са почетком у 18.00 часова, а у оквиру културно-забавног програма наступиће Неда Украден.

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

А Олује се сјецају сви

27.11.2015 18:01

Кад је Олуја ту се окупе сви...нема ко ту не присуствује и ТВ станице не извјеставају а ти крајисници су цјело вријеме сверцовали и издавали и једва цекали да се попну на своје тракторе и побјегну из тих вуко.ебина. Кад је у питању судбина протјераних Срба из СА који су на настраснији нацин издани и који су у сред зиме преко Требевица са најлон кесама у рукама напустали своја огњиста њих се нико не сјеца осим локалног удрузења. Па гдје Додик тај "бранитељ" Срба и РС,гдје су ТВ и Србија....нема никог ! За 200.000 Срба из СА нико не пита ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

српска4евер

27.11.2015 19:36

Свака цаст на коментару !

Name

рс

27.11.2015 23:03

Сарајевски Срби су зртвовани захваљујуци свим тим лоповима и мамлазима који су сверцовали на линији Пале-Зворник-Србија и БЛ-Тузла-Зворник-Србија. Па сто предратни робијас Крајисник није остао у свом Рајловцу...па није луд кад су гранате у Рајловцу падале 24х а он са муслиманима стално био на вези и питао их треба ли им ста.Цим се заврсио рат он је са осмјехом на лицу и рукама на ледјима сисао у Сарајево и сетао са Турцима Басцарсијом. Мислио је да је сигуран док га странци нису за ону крмецу главудзу ухватили и расцопали је.А гдје су локални ти 'комаданти' сто су зртвовали толику омладину....гдје су ти болесници сто су убијали Србе по Илидзи,Илијасу,Грбавици,Вогосци,Хадзицима итд.Па они су миљардери и крију се по БГ и праве зграде док су тудју дјецу убијали.Али нека знају све се зна и правда јесте спора али нико није од ње побјегао.

ОДГОВОРИТЕ