Ilijaško veče za završetak izgradnje spomen-obilježja

Udruženje građana ,,Prijatelji Ilijaša,, organizovaće u subotu, 5. decembra, u Bijeljini tradicionalno Ilijaško veče, a prihod od ulaznica i prikupljenih donacija namijenjen je završetku izgradnje i uređenja spomen-obilježja podignutog u znak sjećanja na poginule i nestale borca sarajevske regije.

Republika Srpska 27.11.2015 | 16:51
Ilijaško veče za završetak izgradnje spomen-obilježja

Na spomen-obilježju, podignutom u porti Manastira Svete Petke u Bijeljini, do sada su uklesana imena 1.254 poginula i nestala borca Vojske Republike Srpske sa područja Ilijaša, Vogošće i Rajlovca.

Procjenjuje se da na području Bijeljine živi više od 5.000 Ilijašana koji su se na ovo područje u najvećem broju naselili nakon egzodusa sarajevskih Srba u februaru 1996. godine, poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma kojim su Ilijaš i više drugih sarajevskih opština pripali Federaciji BiH.

Ilijaško veče biće održano u salonu "Globus" u naselju Dvorovi kod Bijeljine sa početkom u 18.00 časova, a u okviru kulturno-zabavnog programa nastupiće Neda Ukraden.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

A Oluje se sjecaju svi

27.11.2015 18:01

Kad je Oluja tu se okupe svi...nema ko tu ne prisustvuje i TV stanice ne izvjestavaju a ti krajisnici su cjelo vrijeme svercovali i izdavali i jedva cekali da se popnu na svoje traktore i pobjegnu iz tih vuko.ebina. Kad je u pitanju sudbina protjeranih Srba iz SA koji su na nastrasniji nacin izdani i koji su u sred zime preko Trebevica sa najlon kesama u rukama napustali svoja ognjista njih se niko ne sjeca osim lokalnog udruzenja. Pa gdje Dodik taj "branitelj" Srba i RS,gdje su TV i Srbija....nema nikog ! Za 200.000 Srba iz SA niko ne pita ...

ODGOVORITE
Name

srpska4ever

27.11.2015 19:36

Svaka cast na komentaru !

Name

rs

27.11.2015 23:03

Sarajevski Srbi su zrtvovani zahvaljujuci svim tim lopovima i mamlazima koji su svercovali na liniji Pale-Zvornik-Srbija i BL-Tuzla-Zvornik-Srbija. Pa sto predratni robijas Krajisnik nije ostao u svom Rajlovcu...pa nije lud kad su granate u Rajlovcu padale 24h a on sa muslimanima stalno bio na vezi i pitao ih treba li im sta.Cim se zavrsio rat on je sa osmjehom na licu i rukama na ledjima sisao u Sarajevo i setao sa Turcima Bascarsijom. Mislio je da je siguran dok ga stranci nisu za onu krmecu glavudzu uhvatili i rascopali je.A gdje su lokalni ti 'komadanti' sto su zrtvovali toliku omladinu....gdje su ti bolesnici sto su ubijali Srbe po Ilidzi,Ilijasu,Grbavici,Vogosci,Hadzicima itd.Pa oni su miljarderi i kriju se po BG i prave zgrade dok su tudju djecu ubijali.Ali neka znaju sve se zna i pravda jeste spora ali niko nije od nje pobjegao.

ODGOVORITE