Нинковић: Историјска побједа, али опрезно...!

Фудбалер Партизана Никола Нинковић рекао је да је пресрећан после тријумфа над АЗ Алкмаром, али да посао још није завршен.

Фудбал 27.11.2015 | 17:20
Нинковић: Историјска побједа, али опрезно...!

Шампион Србије је славио на гостовању у Холандији са 2:1 у петом колу Лиге Европе и тако дошао на корак од пласмана у наредну фазу.

„Пресрећан сам, не могу да опишем осећај, и не само ја, већ и сви играчи и стручни штаб“, рекао је Нинковић за Б92.

„Важна победа за Партизан, историјска сигурно, али колико је све идеално за сада, толико треба да будемо обазриви јер нисмо још завршили посао. У доброј мери смо одрадили много тога, али нас чека још утакмица са Аугсбургом у Београду, на којој морамо да покажемо да нисмо случајно освојили девет бодова на пет утакмица“, додао је Нинковић.

Партизан је у последње време низао променљиве резултате, а бољу форму наговестио је победом над Новим Пазаром протеклог викенда, која је сигурно помогла ’црно-белима’ пред гостовање АЗ Алкмару.

„Свака утакмица коју добијемо додатно утиче на самопоуздање свих играча. Свесни смо да смо платили цех Европе у домаћем првенству и то се види по разлици у бодовима. Али, показали смо да смо прави тим, да није све онако како нас људи гледају у Србији, да стварно можемо. Показали смо то и сада, на прагу смо да презимимо у Европи, чини ми се по шести пут у историји Партизана и надам се да ћемо то успети“, нагласио је Нинковић.

У последњем колу, 10. децембра, Партизан на свом терену дочекује Аугсбург и било каква победа или реми га шаљу даље, али и пораз једним голом разлике или резултатом 2:0. Нинковић, међутим, истиче да саиграчи и он неће калкулисати, већ ће се концентрисати на победу.

„Наравно, не размишљамо о поразу, играмо као и до сада. Играћемо опрезније, али нећемо калкулисати, рачунати да изгубимо неком разликом да бисмо прошли, већ ћемо дати све од себе да добијемо и ту утакмицу“, рекао је Нинковић, који је додао и да ’црно-беле’ у недељу очекује тешка утакмица на гостовању Спартаку у Суботици.

Коментари / 0

Оставите коментар