Њемачка дала зелено свјетло за поглавља

Одбор за европска питања немачког Бундестага дао је зелено светло за отварање прва два преговарачка поглавља у приступним преговорима Србије и ЕУ.

Србија 27.11.2015 | 15:55
Њемачка дала зелено свјетло за поглавља

Како је саопштила Фондација Конрад Аденауер, одлука је донета на ванредној седници Бундестага.

Председник Одбора за европска питања Гунтер Крихбаум канцеларки Ангели Меркел у писму је саопштио да Одбор препоручује да се прва два преговарачка поглавља отворе на следећем самиту у децембру, чиме је, по том питању, окончан парламентарни поступак у Немачкој.

"Ово је јасан сигнал за земљу која се креће у правцу Европе и показује да је консеквентан европски приступ премијера Александра Вучића исправан", рекао је Крихбаум.

Крихбаум је после седнице одбора рекао је да је за Бундестаг јако важно било што је споразумом од 25. августа коначно начињен искорак у односима Србије и Косова и да радује извештај Европске комисије о Србији зато што садржи доста позитивних оцена.

Он је додао да је одлазак Вучића у Сребреницу био врло важан гест.

Крихбаум је рекао да је Србији место у Европи и да Немачка очекује да "Србија настави да корача тим путем."

Србију чека још доста задатака, како у борби против корупције тако и у реформи правосуђа. Будуће реформе нису саме себи циљ, него се спроводе у интересу земље. Тако су за стране инвеститоре, који у будућности треба да обезбеде радна места, посебно неопходне ефикасне правно-државне структуре, наводи се у саопштењу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јулио

27.11.2015 15:19

Прицам ти прицу,ха,ха

ОДГОВОРИТЕ