Безусловно одбацити одлуку Уставног суда

Удружење Завет отаџбини сматра Одлуку Уставног суда Босне и Херцеговине о укидању Дана Републике Српске неприхватљивом и штетном по интересе српског народа.

Босна и Херцеговина 27.11.2015 | 15:15
Безусловно одбацити одлуку Уставног суда

Позивамо све државне органе у Републици Српској и заједничким органима Босне и Херцеговине, политичке партије и све друге организације и удруђења, а посебно Борачку организацију Републике Српске да одбаце као неприхватљиву поменуту Одлуку и да јединствено подрже Декларацију Скупштине Републике Српске у вези са овим питањем.

Увјерени смо да ће српски народ у Републици Српској, Републици Србији и дијаспори наставити да обележава и слави наш највећи празник Дан Републике Српске.

Удружење Завет отаџбини

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Србо

27.11.2015 14:37

Какав суд какви бакеачи. Дан наше Републике Српске се мора прославити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

27.11.2015 17:59

СРБО, прво мораш да очисти коров у своме врту и тако СРБски Народ да ослободи од његових домаћих издајника који годинама и вијековима као "политичари" тргују са СРБском крвљу и СРБским земљама!

Name

ДУЛЕ НС

27.11.2015 14:42

МА ОВО ЈЕ ВАН ПАМЕТИ ДА НАМ НЕКО ЗАБРАНИ ДА СЛАВИМО ПА ЈЕСУ ОНИ НОРМАЛНИ СТА ХОЦЕ ДА СЛАВИМО РАМАЗАН *ЛУДИЛО*

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

27.11.2015 19:38

ДУЛЕ, то си у праву. Муслимански екстремисти желе све Православне СРБе Светог Саве да потурче или протерају из Босне. Ко то наводи тај је слеп поред очију. Ко то неразуме томе је мјесто у лудници јер памети нема!

Name

луткар

29.11.2015 16:45

Не оспоравам никоме да му смета факт да се Дан Републике поклопио са вјерским празником. Медјутим, путем корумпираног Уставног суда поништавати политичку вољу једног народа у Босни и Херцеговини, и то народа који је створио Републику Српску, баш је разбијање Босне и Херцеговине. То је намјерно затезање конопца. То Бакиру није требало. Хтио је тада на тај начин убрати нешто гласова пред изборе 2014. Бакир је то био темпирао пред оне изборе а ево Уставни суд (страни фактор) је то искористио баш у незгодном моменту, најгорем по БиХ од Дејтонског споразума,јер се затеже на читавом Балкану. Бакире, кад ћеш научити да је политика много већа курва него си мислио да јесте? Ти мислиш да не може бити већа од оне коју ти проводиш. Ох, може, може, и те како може...Шта оно рече Бакир пред изборе? "У јединству је снага." И бијаху сви панои у зеленој боји. И доби Бакир изборе. Машала. Ако се жели постичи да се вјерски и државни празник не поклапају, онда се то рјешава на политички начин, покаже се добра воља са своје стране па се добије добра воља и са друге стране, то јест политички уступак. Република Српска може лако ријешити проблем који јој је наметнуо Уставни суд. Помјери државни празник за 1 дан. Ентитет и даље може имати своју славу 10тог јануара а државни празник 9тог или 11тог јануара. Ако ће се затезати конопац и надмудривати онда се то тако може наставити рјешавати. Проблем је што је Бакир овим потезом уназадио секуларну Босну и Херцеговину а наводно се за њу бори. Сад ће му и Срби и Хрвати вратити истом мјером. Нпр. Путин је затражио од Ердогана да православцима у Турској врати Свету Софију (која се, успут буди речено, некад налазила у Константинопољу). Е, мој Бакире, Бакире...

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

30.11.2015 05:34

Политичка воља једнога народа не смије водити ка геноциду над другим народима!