Bezuslovno odbaciti odluku Ustavnog suda

Udruženje Zavet otadžbini smatra Odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine o ukidanju Dana Republike Srpske neprihvatljivom i štetnom po interese srpskog naroda.

Bosna i Hercegovina 27.11.2015 | 15:15
Bezuslovno odbaciti odluku Ustavnog suda

Pozivamo sve državne organe u Republici Srpskoj i zajedničkim organima Bosne i Hercegovine, političke partije i sve druge organizacije i udruđenja, a posebno Boračku organizaciju Republike Srpske da odbace kao neprihvatljivu pomenutu Odluku i da jedinstveno podrže Deklaraciju Skupštine Republike Srpske u vezi sa ovim pitanjem.

Uvjereni smo da će srpski narod u Republici Srpskoj, Republici Srbiji i dijaspori nastaviti da obeležava i slavi naš najveći praznik Dan Republike Srpske.

Udruženje Zavet otadžbini

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Srbo

27.11.2015 14:37

Kakav sud kakvi bakeači. Dan naše Republike Srpske se mora proslaviti...

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

27.11.2015 17:59

СРБО, прво мораш да очисти коров у своме врту и тако СРБски Народ да ослободи од његових домаћих издајника који годинама и вијековима као "политичари" тргују са СРБском крвљу и СРБским земљама!

Name

DULE NS

27.11.2015 14:42

MA OVO JE VAN PAMETI DA NAM NEKO ZABRANI DA SLAVIMO PA JESU ONI NORMALNI STA HOCE DA SLAVIMO RAMAZAN *LUDILO*

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

27.11.2015 19:38

ДУЛЕ, то си у праву. Муслимански екстремисти желе све Православне СРБе Светог Саве да потурче или протерају из Босне. Ко то наводи тај је слеп поред очију. Ко то неразуме томе је мјесто у лудници јер памети нема!

Name

lutkar

29.11.2015 16:45

Ne osporavam nikome da mu smeta fakt da se Dan Republike poklopio sa vjerskim praznikom. Medjutim, putem korumpiranog Ustavnog suda poništavati političku volju jednog naroda u Bosni i Hercegovini, i to naroda koji je stvorio Republiku Srpsku, baš je razbijanje Bosne i Hercegovine. To je namjerno zatezanje konopca. To Bakiru nije trebalo. Htio je tada na taj način ubrati nešto glasova pred izbore 2014. Bakir je to bio tempirao pred one izbore a evo Ustavni sud (strani faktor) je to iskoristio baš u nezgodnom momentu, najgorem po BiH od Dejtonskog sporazuma,jer se zateže na čitavom Balkanu. Bakire, kad ćeš naučiti da je politika mnogo veća kurva nego si mislio da jeste? Ti misliš da ne može biti veća od one koju ti provodiš. Oh, može, može, i te kako može...Šta ono reče Bakir pred izbore? "U jedinstvu je snaga." I bijahu svi panoi u zelenoj boji. I dobi Bakir izbore. Mašala. Ako se želi postiči da se vjerski i državni praznik ne poklapaju, onda se to rješava na politički način, pokaže se dobra volja sa svoje strane pa se dobije dobra volja i sa druge strane, to jest politički ustupak. Republika Srpska može lako riješiti problem koji joj je nametnuo Ustavni sud. Pomjeri državni praznik za 1 dan. Entitet i dalje može imati svoju slavu 10tog januara a državni praznik 9tog ili 11tog januara. Ako će se zatezati konopac i nadmudrivati onda se to tako može nastaviti rješavati. Problem je što je Bakir ovim potezom unazadio sekularnu Bosnu i Hercegovinu a navodno se za nju bori. Sad će mu i Srbi i Hrvati vratiti istom mjerom. Npr. Putin je zatražio od Erdogana da pravoslavcima u Turskoj vrati Svetu Sofiju (koja se, usput budi rečeno, nekad nalazila u Konstantinopolju). E, moj Bakire, Bakire...

ODGOVORITE
Name

xy

30.11.2015 05:34

Politička volja jednoga naroda ne smije voditi ka genocidu nad drugim narodima!