Претреси у Бањалуци, осам приведених

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бањалука, јуче су реализовали акцију кодног назива „Фреш“ у којој је приведено осам лица која се сумњиче да су заједно и одвојено извршила укупно осамнаест кривичних дјела на подручју Града Бања Лука, наводи се у саопштењу ЦЈБ Бањалука.

Република Српска 27.11.2015 | 11:23
Претреси у Бањалуци, осам приведених

Акција је резултат вишемјесечне истраге спроведене у координацији са Окружним тужилаштвом Бања Лука, а била је усмјерена на откривање и документовање кривичних дјела против имовине извршених током 2015. године на подручју Града Бања Лука.

Током реализације наведене акције, на основу наредбе Основног суда Бања Лука, извршен је претрес стана у улици Стевана Првовјенчаног, којом приликом су пронађени и изузети два лаптопа, зелена биљна материја која асоцира на опојну доргу марихуану, више машиница за шишање које се користе у фризерским салонима, више одвијача, пајсера, клијешта, дијелови бицикала, више одјевних предмета, и други предмети за које се сумња да потичу из извршених кривичних дјела.

Извршена је криминалистичка обрада осам лица, Д.Ј.(1976) из Челинца, Д.М.(1985) из Бања Луке, М.М.(1997) из Бања Луке, Г.О.(1975) из Бања Луке, В.В.(1987) из Лакташа, Т.А.(1997) из Бања Луке, П.Н.(1956) из Бања Луке и З.Ј.(1997) из Бања Луке.

Током криминалистичке обраде и на основу прикупљених доказа и оперативних сазнања утврђено је да су поменута лица, заједно и одвојено извршила укупно осамнаест кривичних дјела на подручју Града Бања Лука, на штету власника фризерских салона, бутика, угоститељских објеката и других самосталних радњи и услужних објеката.

Лице Д.М.(1985) је у вечерњим часовима, 26.11.2015. године, уз извјештај о почињена четири кривична дјела „ Тешка крађа“ којим је причињена укупна материјална штета од око 13.800,00 КМ, спроведен у Окружно тужилаштво Бања Лука на даље поступање.

Полицијски службеници ће поменутом тужилаштву, у редовној процедури, након документовања и комплетирања предмета, против осталих седам лица доставити извјештај због почињених осталих четрнаест имовинских кривичних дјела. (Тешке крађе, Крађе и Прикривање).

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

УН он

27.11.2015 12:28

А односи ли се ова судска одлука на празнике на затворе да ли ће затвореници моћи да славе дан РС? Или не?

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

27.11.2015 12:33

Ха Ха Ха криминалци највисег ранга БРУКА.

ОДГОВОРИТЕ