Pretresi u Banjaluci, osam privedenih

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, juče su realizovali akciju kodnog naziva „Freš“ u kojoj je privedeno osam lica koja se sumnjiče da su zajedno i odvojeno izvršila ukupno osamnaest krivičnih djela na području Grada Banja Luka, navodi se u saopštenju CJB Banjaluka.

Republika Srpska 27.11.2015 | 11:23
Pretresi u Banjaluci, osam privedenih

Akcija je rezultat višemjesečne istrage sprovedene u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom Banja Luka, a bila je usmjerena na otkrivanje i dokumentovanje krivičnih djela protiv imovine izvršenih tokom 2015. godine na području Grada Banja Luka.

Tokom realizacije navedene akcije, na osnovu naredbe Osnovnog suda Banja Luka, izvršen je pretres stana u ulici Stevana Prvovjenčanog, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti dva laptopa, zelena biljna materija koja asocira na opojnu dorgu marihuanu, više mašinica za šišanje koje se koriste u frizerskim salonima, više odvijača, pajsera, kliješta, dijelovi bicikala, više odjevnih predmeta, i drugi predmeti za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Izvršena je kriminalistička obrada osam lica, D.J.(1976) iz Čelinca, D.M.(1985) iz Banja Luke, M.M.(1997) iz Banja Luke, G.O.(1975) iz Banja Luke, V.V.(1987) iz Laktaša, T.A.(1997) iz Banja Luke, P.N.(1956) iz Banja Luke i Z.J.(1997) iz Banja Luke.

Tokom kriminalističke obrade i na osnovu prikupljenih dokaza i operativnih saznanja utvrđeno je da su pomenuta lica, zajedno i odvojeno izvršila ukupno osamnaest krivičnih djela na području Grada Banja Luka, na štetu vlasnika frizerskih salona, butika, ugostiteljskih objekata i drugih samostalnih radnji i uslužnih objekata.

Lice D.M.(1985) je u večernjim časovima, 26.11.2015. godine, uz izvještaj o počinjena četiri krivična djela „ Teška krađa“ kojim je pričinjena ukupna materijalna šteta od oko 13.800,00 KM, sproveden u Okružno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Policijski službenici će pomenutom tužilaštvu, u redovnoj proceduri, nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv ostalih sedam lica dostaviti izvještaj zbog počinjenih ostalih četrnaest imovinskih krivičnih djela. (Teške krađe, Krađe i Prikrivanje).

(Nezavisne novine)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

UN on

27.11.2015 13:28

A odnosi li se ova sudska odluka na praznike na zatvore da li će zatvorenici moći da slave dan RS? Ili ne?

ODGOVORITE
Name

borac

27.11.2015 13:33

Ha Ha Ha kriminalci najviseg ranga BRUKA.

ODGOVORITE