Ко је рекао Турској за тачну руту авиона?

Руски председник Владимир Путин оптужио је САД за саучесништво у обарању руског авиона на граници Сирије и Турске, истичући да су Американци знали тачно место и време проласка обореног авиона.

Свијет 27.11.2015 | 10:20
Ко је рекао Турској за тачну руту авиона?

 

На конференцији за штампу у Кремљу, која је одржана током јучерашњег дана, Путин је изјавио да су Руси дали информације америчкој војсци о путу којим ће проћи оборени авион и да је Америка пренела информацију Турској.

Путин је претходно одлучио да се придружи Француској у координираном бомбародвању снага Исламске државе и сложио се да дели обавештајне информације.

"Америчка страна, која предводи коалицију којој припада Турска, знала је локацију и време проласка наших авиона и ми смо погођени тачно на том месту и у то време. Зашто смо ову информацију дали Американцима? Они или нису знали шта њихови савезници раде или су с намером проследили ову информацију", рекао је он.

Пре почетка конференције Путин и турски председник Реџеп Тајип Ердоган разменили су оштре речи, а руски председник је нагласио да очекује Ердоганово извињење због таквог потеза.

Турску тврдњу да авион не би био оборен да су били обавештени да је руски Путин је назвао "којештаријом".

"Наши авиони имају идентификационе знакове који су добро видљиви. Уместо да нас уверавају да се овакво нешто никад више неће поновити, добијамо неразумљива објашњења и изјаве да немају због чега да се извињавају", рекао је председник Русије.

(Даилy Маил)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

вупер

27.11.2015 09:27

Засто дира Редзепову нафту коју добијају у бесцење?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

27.11.2015 09:27

Један покусај амера је просао а иза овога иде слиједеци. Сухој није видио Ф16 на радару којег има наравно а сад треба испробат мозел раптор Ф-22 или Ф-35 проци а да не буде видјен од С-400 Како другације испитат технику ако не на овакав нацин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

27.11.2015 15:30

Брко ниси чуо или прочитао изјаву руског пилота.Видјели су они њих, чак је рекао да су им Турци могли "сјести на крило" али био је договор да сарађују.Турска подмукла посла...

Name

рус

27.11.2015 10:02

Ма само им санкције уведи. Расирили су се турци у Русији ко да је њихово. Истјерати Турке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУЛЕ НС

27.11.2015 10:26

ПА НИСМО ВЕВЕРИЦЕ ДА ПОВЕРУЈЕМО ДА СУ ТУРЦИ НА СВОЈУ РУКУ ОБОРИЛИ АВИОН ВЕЛИКА ЛОВА ЈЕ У ПИТАЊУ ЗА АМЕРЕ И ТУРКЕ ПАЗИ ИД ВОЗИ ХАМЕРЕ ПА ДА ИХ НЕ ПРАВЕ ОД ПЕСКА *ВРУЦЕ*

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Дулета из Новега Сада

27.11.2015 22:09

Дуле,молим те ко Бога,на тастатури постоје и мала слова,моооолим те.

Name

Ранко75

27.11.2015 22:27

Браво Путине зна се одакле све прљаве работе на овој планети полазе. Они увијек у рукавицама а алави Турци насјели. Нека су платиће полако али сигурно и једни и други.Свака част на отвореној изјави.Путин је најпаметнији државник данашњице.

ОДГОВОРИТЕ