Ko je rekao Turskoj za tačnu rutu aviona?

Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je SAD za saučesništvo u obaranju ruskog aviona na granici Sirije i Turske, ističući da su Amerikanci znali tačno mesto i vreme prolaska oborenog aviona.

Svijet 27.11.2015 | 10:20
Ko je rekao Turskoj za tačnu rutu aviona?

 

Na konferenciji za štampu u Kremlju, koja je održana tokom jučerašnjeg dana, Putin je izjavio da su Rusi dali informacije američkoj vojsci o putu kojim će proći oboreni avion i da je Amerika prenela informaciju Turskoj.

Putin je prethodno odlučio da se pridruži Francuskoj u koordiniranom bombarodvanju snaga Islamske države i složio se da deli obaveštajne informacije.

"Američka strana, koja predvodi koaliciju kojoj pripada Turska, znala je lokaciju i vreme prolaska naših aviona i mi smo pogođeni tačno na tom mestu i u to vreme. Zašto smo ovu informaciju dali Amerikancima? Oni ili nisu znali šta njihovi saveznici rade ili su s namerom prosledili ovu informaciju", rekao je on.

Pre početka konferencije Putin i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razmenili su oštre reči, a ruski predsednik je naglasio da očekuje Erdoganovo izvinjenje zbog takvog poteza.

Tursku tvrdnju da avion ne bi bio oboren da su bili obavešteni da je ruski Putin je nazvao "koještarijom".

"Naši avioni imaju identifikacione znakove koji su dobro vidljivi. Umesto da nas uveravaju da se ovakvo nešto nikad više neće ponoviti, dobijamo nerazumljiva objašnjenja i izjave da nemaju zbog čega da se izvinjavaju", rekao je predsednik Rusije.

(Daily Mail)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

vuper

27.11.2015 09:27

Zasto dira Redzepovu naftu koju dobijaju u bescenje?

ODGOVORITE
Name

Brko

27.11.2015 09:27

Jedan pokusaj amera je prosao a iza ovoga ide slijedeci. Suhoj nije vidio F16 na radaru kojeg ima naravno a sad treba isprobat mozel raptor F-22 ili F-35 proci a da ne bude vidjen od S-400 Kako drugacije ispitat tehniku ako ne na ovakav nacin.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

27.11.2015 15:30

Brko nisi čuo ili pročitao izjavu ruskog pilota.Vidjeli su oni njih, čak je rekao da su im Turci mogli "sjesti na krilo" ali bio je dogovor da sarađuju.Turska podmukla posla...

Name

rus

27.11.2015 10:02

Ma samo im sankcije uvedi. Rasirili su se turci u Rusiji ko da je njihovo. Istjerati Turke.

ODGOVORITE
Name

DULE NS

27.11.2015 10:26

PA NISMO VEVERICE DA POVERUJEMO DA SU TURCI NA SVOJU RUKU OBORILI AVION VELIKA LOVA JE U PITANJU ZA AMERE I TURKE PAZI ID VOZI HAMERE PA DA IH NE PRAVE OD PESKA *VRUCE*

ODGOVORITE
Name

Za Duleta iz Novega Sada

27.11.2015 22:09

Dule,molim te ko Boga,na tastaturi postoje i mala slova,moooolim te.

Name

Ранко75

27.11.2015 22:27

Браво Путине зна се одакле све прљаве работе на овој планети полазе. Они увијек у рукавицама а алави Турци насјели. Нека су платиће полако али сигурно и једни и други.Свака част на отвореној изјави.Путин је најпаметнији државник данашњице.

ODGOVORITE