Чачак: Грешком власник 18 кућа

Чачанин Ненад Стојановић био је шокиран када је недавно сазнао да се у катастарским књигама води као власник чак 18 објеката у суседству његове скромне куће, у Лозничком пољу 26.

Србија 27.11.2015 | 09:20
Чачак: Грешком власник 18 кућа

Према документацији, Ненад Стојановић је власник кућа готово свих комшија, али то "богатство" није нимало обрадовало његову породицу, јер је одбијен њихов обновљени захтев за дечји додатак, од којег буквално преживљавају.

Четворочлана породица данас једва саставља крај с крајем, пошто Ненад има плату од скромних 23.000 динара. Већ неко време Стојановићи воде борбу како би доказали да тих 18 објеката није њихово, већ да у њима живе њихове комшије, а да су они власници само куће од 60 и помоћног објекта од 20 квадрата, за шта и плаћају порез на имовину.

"Ове године је за дечји додатак требало да поднесемо и извод из катастра непокретности. Запањили смо се, када смо сазнали да се 18 кућа води на мене, али да се исти ти објекти воде и на комшије, односно да је цео комшилук уписан као власник једне парцеле", јада се Ненад, који живи са супругом и два сина.


ТУЂА ОМАШКА
- Не пада нам на памет да ми плаћамо геометра и да исправљамо грешку коју нисмо направили. То је срамота. Како су могли да нам наплаћују порез по тачно утврђеној квадратури објеката, чији смо власници, тако нека према томе и одреде ко је власник, које куће - кажу комшије.

"Управо због те небулозне грешке у катастру, ми смо одбијени за тај додатак и сада не знамо шта да радимо. Са мојом платом нећемо моћи да издржимо".

У градској Служби за бригу о деци објаснили су да је захтев Стојановића морао бити одбијен, због извода из катастра, да се овде не ради о њиховим пропустима и да је за њих документ из катастра једино валидан.

Како незванично сазнајемо, надлежни у Републичком геодетском заводу не знају како је могло да дође до грешке, али и наводе да катастарске књиге говоре да се Стојановићи, као и још неколико породица из Лозничког поља, воде као власници 18 објеката. Притом истичу да је ова јединствена парцела давних година уписана у катастар, и да је једино решење да се изведе геометар и потом изврши препарцелација. Међутим, извођење геометра на терен сваког власника куће коштало би по 7.000 динара.

(Вечерње новости)

 

Коментари / 0

Оставите коментар