Хуманитарно књижевно вече за Милану Гајић

У Србачкој Народној библиотеци одржано је хуманитарно књижевно вече под називом „Изгубила живтну битку, побиједиће Лафорину болест“ на коме је промовисана истоимена књига Сњежане Гајић у којој ауторка говори о њеним кћеркама Татјани и Милани које су обољеле од Лафорине болести.

Република Српска 26.11.2015 | 22:36
Хуманитарно књижевно вече за Милану Гајић

Директорица Народне библиотеке Србац, Драгана Ђукић, нагласила је да се ради о потресној животној причи у којој Сњежана доноси исповјест о њеним напорима као љекара и мужа Витомира да се изборе за живот својих кћерки, о недаћама и искуствима кроз које су протеклих година приолазили, али и да скрену пажњу на другу дјецу истих судбина.

Нажалост, старија кћерка Татјана преминула је прошле године, а за живот млађе Милане и даље се боре. Ауторка се у књизи захваљује свима који су помогли, а посебан дио посвећен је ентузјастима – хуманитарцима који се несебично залажу да се ова подмукла и још  неизлијечива болест коначно побиједи.

Предсједник Удружења Буди ДРУГачији“ из Бањалуке, Драшко Станивуковић, који је био иницијатор покретања хуманитарне акције за сестре Гајић, нагласио је да су добри људи, углавном млади, путем културних и спортских манифестација дали свој допринос, па је на тај начин и посредством хуманитарног телефонског броја прикупљено 85.000 марака за лијечење сестара Гајић.

Овој акцији прикључила се и србачка Подручница Удружења грађана „Буди ДРУГачији“, која је била иницијатор хуманитарне књижевне вечери у Српцу.

Предсједник Подружнице Небојша Дринић изразио је задовољство што је Србац и овај пут показао да је град хуманиста, што је потврђено на књижевној вечери гдје је продато 12 књига „Изгубила животну битку, побиједиће Лафорину болест“. Намјера Удружења грађана „Буди ДРУГачији“ јесте да се сличне хуманитарне књижевне промоције и акције одрже у свим градовима Републике Српске.

Своју захвалност учесницима хуманитарне акције упутила је и тетка сестара Гајић, Тања Поповић, која је, такође, присуствовала књижевној вечери у Српцу.

С. К.

Коментари / 0

Оставите коментар