Humanitarno književno veče za Milanu Gajić

U Srbačkoj Narodnoj biblioteci održano je humanitarno književno veče pod nazivom „Izgubila živtnu bitku, pobijediće Laforinu bolest“ na kome je promovisana istoimena knjiga Snježane Gajić u kojoj autorka govori o njenim kćerkama Tatjani i Milani koje su oboljele od Laforine bolesti.

Republika Srpska 26.11.2015 | 22:36
Humanitarno književno veče za Milanu Gajić

Direktorica Narodne biblioteke Srbac, Dragana Đukić, naglasila je da se radi o potresnoj životnoj priči u kojoj Snježana donosi ispovjest o njenim naporima kao ljekara i muža Vitomira da se izbore za život svojih kćerki, o nedaćama i iskustvima kroz koje su proteklih godina priolazili, ali i da skrenu pažnju na drugu djecu istih sudbina.

Nažalost, starija kćerka Tatjana preminula je prošle godine, a za život mlađe Milane i dalje se bore. Autorka se u knjizi zahvaljuje svima koji su pomogli, a poseban dio posvećen je entuzjastima – humanitarcima koji se nesebično zalažu da se ova podmukla i još  neizliječiva bolest konačno pobijedi.

Predsjednik Udruženja Budi DRUGačiji“ iz Banjaluke, Draško Stanivuković, koji je bio inicijator pokretanja humanitarne akcije za sestre Gajić, naglasio je da su dobri ljudi, uglavnom mladi, putem kulturnih i sportskih manifestacija dali svoj doprinos, pa je na taj način i posredstvom humanitarnog telefonskog broja prikupljeno 85.000 maraka za liječenje sestara Gajić.

Ovoj akciji priključila se i srbačka Područnica Udruženja građana „Budi DRUGačiji“, koja je bila inicijator humanitarne književne večeri u Srpcu.

Predsjednik Podružnice Nebojša Drinić izrazio je zadovoljstvo što je Srbac i ovaj put pokazao da je grad humanista, što je potvrđeno na književnoj večeri gdje je prodato 12 knjiga „Izgubila životnu bitku, pobijediće Laforinu bolest“. Namjera Udruženja građana „Budi DRUGačiji“ jeste da se slične humanitarne književne promocije i akcije održe u svim gradovima Republike Srpske.

Svoju zahvalnost učesnicima humanitarne akcije uputila je i tetka sestara Gajić, Tanja Popović, koja je, takođe, prisustvovala književnoj večeri u Srpcu.

S. K.

Komentari / 0

Ostavite komentar