Денис: Хамилтон у Мекларену не би смио да ‘'лудује’'!

Први човек Мекларена Рон Денис рекао је да Луис Хамилтон не би толико да ‘лудује’ да је возач његовог тима.

Остали спортови 28.11.2015 | 09:00
Денис: Хамилтон у Мекларену не би смио да ‘'лудује’'!

Хамилтон је променио свој стил живота у последњих годину дана, пошто је открио журке, модне ревије и остале ствари које је пропуштао због обавеза на стази.

Ствари су се, међутим, у последње време отргле контроли, пошто је имао несрећу у Монаку, када је ударио у три паркирана аутомобила, а признао је да је то било последица тога због његовог лудовања и недовољног одмора.

“Да је возач Мекларнеа, не би се тако понашао, јер му не би било дозвољено. Он сада покушава да се отараси неких ланаца који га држе, а које не желе”, рекао је Денис, за којег је Хамилтон више пута у прошлости рекао да му је као други отац.

Денис је Хамилтона открио када је Британцу било 13 година, а баш у Мекларену је дебитовао у Формули 1 2007. године, када је остао без титуле за један бод. Годину дана касније, Британац је освојио своју прву титулу, да би друга и трећа уследиле прошле и ове сезоне у болиду Мерцедеса.

68-годишњи Британац истиче да се Хамилтону дешавало да скрене с пута јер је пропустио много током одрастања да би постао светски шампион.

“Гледам на њега помешаних емоција. Када је био у Мекларену, то је било занимљиво искуство за све и није све прошло тако глатко, као што су многи мислили. Не одбравам све што он урадили или каже. Али, велики спортисту су велики због свега оног што жртвују. И понекад се те жртве дешавају током одрастања, па као последица тога долази понашање које не мора свима да се свиди”, нагласио је Денис.

Хамилтон је своју трећу титулу освојио три трке пре краја сезоне, а од тада му је форма у паду, што је искористио његов тимски колега Нико Розберг и славио на претходне две трке, у Мексику и Бразилу. Немац је такође освојио пол позиције на последњих пет трка, а овогодишњи шампионат Формуле 1 завршава се предстојећег викенда Великом наградом Абу Дабија.

Коментари / 0

Оставите коментар