ЛЕ, АЗ Алкмар - Партизан: Црно-бијели и против традиције!

Фудбалери Партизана играће од 19 часова са АЗ Алкмаром, меч петог кола Лиге Европе, који би могао да утиче на расплет у групи, али није пресудан.

Фудбал 26.11.2015 | 18:40
ЛЕ, АЗ Алкмар - Партизан: Црно-бијели и против традиције!

Црно-бели би победом скоро обезбедили пласман у другу фазу такмичења, али не губе шансу ни поразом у Холандији.

Два тима играју са доста осцилација ове јесен, па тако улази и у међусобни дуел. Партизан је након две победе доживео два пораза, а АЗ је успео да савлада само Атлетик Билбао.

На последњих шест европских утакмица у Алкмару, побеђивала је екипа која прва два гола, а то је АЗ-у четири пута полазило за руком.

АЗ је последњи пут против неког српског тима играо још у сезони 1980/1981. када је у трећој рунди Купа УЕФА надиграо нишки Раднички укупним резултатом 7:2, а касније поражен у финалу од Ипсвич Тауна.

Партизан је у међувремену пет пута играо са Холанђанима, добио је три, а изгубио два дуела, оба управо у земљи лала и ветрењача. У првом колу ЛЕ ове сезоне надиграо је АЗ у Београду 3:2.

Удаљеност Београда од Алкмара је 1.400 километара, а за домаћи тим наступа и један Србин – Рајко Брежанчић је летос стигао у АЗ из Чукаричког.

С друге стране, двојица играча Партизана имају искуство играња у Холандији, Стефан Бабовић и Иван Бандаловски су својевремено били чланови Фејенорда.

Меч почиње у 19 часова на АЗ стадиону, тренутна температура у Алкмару је 10°Ц, а судија је Херал Лехнер из Аустрије.

Коментари / 0

Оставите коментар