LE, AZ Alkmar - Partizan: Crno-bijeli i protiv tradicije!

Fudbaleri Partizana igraće od 19 časova sa AZ Alkmarom, meč petog kola Lige Evrope, koji bi mogao da utiče na rasplet u grupi, ali nije presudan.

Fudbal 26.11.2015 | 18:40
LE, AZ Alkmar - Partizan: Crno-bijeli i protiv tradicije!

Crno-beli bi pobedom skoro obezbedili plasman u drugu fazu takmičenja, ali ne gube šansu ni porazom u Holandiji.

Dva tima igraju sa dosta oscilacija ove jesen, pa tako ulazi i u međusobni duel. Partizan je nakon dve pobede doživeo dva poraza, a AZ je uspeo da savlada samo Atletik Bilbao.

Na poslednjih šest evropskih utakmica u Alkmaru, pobeđivala je ekipa koja prva dva gola, a to je AZ-u četiri puta polazilo za rukom.

AZ je poslednji put protiv nekog srpskog tima igrao još u sezoni 1980/1981. kada je u trećoj rundi Kupa UEFA nadigrao niški Radnički ukupnim rezultatom 7:2, a kasnije poražen u finalu od Ipsvič Tauna.

Partizan je u međuvremenu pet puta igrao sa Holanđanima, dobio je tri, a izgubio dva duela, oba upravo u zemlji lala i vetrenjača. U prvom kolu LE ove sezone nadigrao je AZ u Beogradu 3:2.

Udaljenost Beograda od Alkmara je 1.400 kilometara, a za domaći tim nastupa i jedan Srbin – Rajko Brežančić je letos stigao u AZ iz Čukaričkog.

S druge strane, dvojica igrača Partizana imaju iskustvo igranja u Holandiji, Stefan Babović i Ivan Bandalovski su svojevremeno bili članovi Fejenorda.

Meč počinje u 19 časova na AZ stadionu, trenutna temperatura u Alkmaru je 10°C, a sudija je Heral Lehner iz Austrije.

Komentari / 0

Ostavite komentar