Дрогба: Челси више нема лидера!

Дидије Дрогба сматра да Челси посрће, јер Жозе Мурињо нема лидера на терену.

Фудбал 28.11.2015 | 15:20
Дрогба: Челси више нема лидера!

Акетуелни шампион Енглеске је тек 15. у Премијер лиги, са само две победе у последњих пет кола, па има упола мање бодова од лидера Лестер Ситија.

"Током мог боравка у Челсију имали смо много лидера у тиму, као што су Лампард, Чех, Тери, Балак, Шевченко, Есијен, Макелеле, па и ја... Све су то била велика имена са израженим карактером. У сваком тренутку смо преузимали одговорност за лоше резултате и касније мењали ситуацију", рекао је Дрогба.

Нападач из Обале Слоноваче истиче да је капитену Џону Терију веома тешко да победнички менталитет пренесе на саиграче.

"То је нешто што не може да се надогради, већ се радја са тим. Мора да се осети тренутак када и шта би требало да се разговара са тимом, али и да те остали прихвате као лидера", заклучио је Дрогба.

Дрогба је током два мандата и девет сезона одиграо 381 утакмицу и постигао 164 гола за тим са Стамфорд Бриџа.

Свакако је најзаслужнији за највећи успех у историји клуба и освајања Лиге шампиона 2012. године, када је у финалу против Бајерна постигао изједначујући гол у финишу и касније у пенал серији реализовао одлучујући ударац са "беле тачке".

Нападач канадског Монтреала освојио је и четири титуле Премијер лиге, четири ФА купа, три Лига купа и два Комјунити шилда.

Челси је у уторак убедљиво савладао Макаби 4:0 у Лиги шампиона, а у недељу игра градски дерби са Тотенхемом, на Вајт Харт Лејну.

Коментари / 0

Оставите коментар