Drogba: Čelsi više nema lidera!

Didije Drogba smatra da Čelsi posrće, jer Žoze Murinjo nema lidera na terenu.

Fudbal 28.11.2015 | 15:20
Drogba: Čelsi više nema lidera!

Aketuelni šampion Engleske je tek 15. u Premijer ligi, sa samo dve pobede u poslednjih pet kola, pa ima upola manje bodova od lidera Lester Sitija.

"Tokom mog boravka u Čelsiju imali smo mnogo lidera u timu, kao što su Lampard, Čeh, Teri, Balak, Ševčenko, Esijen, Makelele, pa i ja... Sve su to bila velika imena sa izraženim karakterom. U svakom trenutku smo preuzimali odgovornost za loše rezultate i kasnije menjali situaciju", rekao je Drogba.

Napadač iz Obale Slonovače ističe da je kapitenu Džonu Teriju veoma teško da pobednički mentalitet prenese na saigrače.

"To je nešto što ne može da se nadogradi, već se radja sa tim. Mora da se oseti trenutak kada i šta bi trebalo da se razgovara sa timom, ali i da te ostali prihvate kao lidera", zaklučio je Drogba.

Drogba je tokom dva mandata i devet sezona odigrao 381 utakmicu i postigao 164 gola za tim sa Stamford Bridža.

Svakako je najzaslužniji za najveći uspeh u istoriji kluba i osvajanja Lige šampiona 2012. godine, kada je u finalu protiv Bajerna postigao izjednačujući gol u finišu i kasnije u penal seriji realizovao odlučujući udarac sa "bele tačke".

Napadač kanadskog Montreala osvojio je i četiri titule Premijer lige, četiri FA kupa, tri Liga kupa i dva Komjuniti šilda.

Čelsi je u utorak ubedljivo savladao Makabi 4:0 u Ligi šampiona, a u nedelju igra gradski derbi sa Totenhemom, na Vajt Hart Lejnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar