ЛЕ: Партизан у Алкмару од 19х! Борусија у Краснодару, Тотенхем у Бакуу

Фудбалери Партизана гостују АЗ Алкмару у петом колу Лиге Европе, на почетку расплета у групи Л.

Фудбал 26.11.2015 | 16:00
ЛЕ: Партизан у Алкмару од 19х! Борусија у Краснодару, Тотенхем у Бакуу

Црно-бели, који су савладали холандски тим у Београду 3:2, имају шет бодова на деоби другог места са Аугсбургом, док је АЗ последњи са три.

Чак и у случају пораза српски шампион би имао шансу да избори пролеће у Европи први пут после 11 година, али ће онда морати да победи немачког ривала у Хумској у последњем колу.

Партизан је у претходна два кола Лиге Европе глатко поражен од Атлетик Билбаа, у међувремену је уследила и велика криза у Суперлиги, али су црно-бели протеклог викенда лако савладали Нови Пазар.

На том мечу кључну улогу одиграо је капитен Саша Илић, који иако у 37. години је показао да је и даље главни шраф у Партизановој игри. Питање је да ли има снаге да се носи и са Холанђанима у четвртак увече.

"Непотребно је наглашавати колико је Саша значајан за нашу игру. Он је увек спреман, али пробали смо на тренингу обе варијанте, да буде у првих 11 и да уђе у другом полувремену. Видећемо, у сваком случају, од Илића очекујем велику помоћ", рекао је тренер Љубинко Друловић.

Највећи проблем Партизана ове јесени је одбрана, тачније непостојање исте. То ће бити кључни фактор и у Алкмару, где је црно-белима најважније да не изгубе, али Друловић на располагању има само петорицу дефанзиваца.

"Надам се да, као против Новог Пазара, Бандаловски и ја можемо да омогућимо голману да не прими гол. То би нам значајно помогло да забележимо позитиван резултат. Биће другачија утакмица него у Београду, свакако тежа, јер гостујемо, поготово што је АЗ "ухватио" добро форму, али зна се због чега смо дошли овде. Да сами себи помогнемо, олакшамо посао на путу ка европском пролећу", рекао је штопер Лазар Ћирковић.

Потенцијални састав Партизана: Кљајић – Субић, Ћирковић, Бандаловски, Вулићевић – Јевтовић, Бабовић – Умару, Нинковић, Живковић – Божинов.

Група Л (19х):
АЗ Алкмар – Партизан
Аугсбург – Атлетик Билбао

Табела:
1. Атлетик Билбао 4 3 0 1 11:4 9
2. Аугсбург 4 2 0 2 7:7 6
3. Партизан 4 2 0 2 7:10 6
4. Алкмаар 4 1 0 3 5:9 3

Остали: Борусија у Краснодару, Тотенхем у Бакуу

У групи А, Молде је скоро завршио посао, Фенер би слављем у Норвешкој вероватно учинио исто, док се победи Скандинацава надају Селтик и Ајакс, уочи окршаја у Глазгову.

У групи Б, Сиону је довољан бод у Казању, који мора да слави, док би Ливерпул победом над Бордоом обезбедио другу фазу такмичења.

У групи Ц, Борусија се у Краснодару бори са домаћином за прво место, док се ПАОК нада поразу Руса пред његов дуел са Габалом на Тумби.

У групи Д, Наполи је пребринуо бригу о пласману, а гостује у Брижу који мора да слави, очекујући првенац Легије против Митјиланда.

У групи Е, Рапид је завршии посао, што би требало да олакша посао Виљареалу да потврди своје место у другој фази такмичења. Динамо нашег Вука Рашовића чека Викторију и прве бодове у такмичењу.

У групи Ф, трио је у окври утри бода, Брага је на пол позицији уочи дуела са Слованом, па би победом освојила прво место, а можда би је и бод одвео даље. У међувремену, Олимпик не сме да кикса против Гронингена на Велодрому.

У групи Г, Лацио против Дњипра јури реми за наредну фазу такмичења, а исти циљ Сент Етјен има у леденом Росенборгу. Тријумф Украјинаца у Риму могао би све да закомпликује.

У групи Х, у једном од дербија дана Локомотива дочекује Спортинг, којем одговара само победа у Москви, након шока у Елбасану. То ће покушати да искористи Бешикаш који не би требало да испусти кључне бодове против Скендербега.

У групи И, Базел чека Фиорентину, а бод му гарантује прву позицију, јер је славио у Фиренци. С друге стране, Виола уколико не слави, могу да је престигну Белененсеш или Лех, који се састају у Португалији.

У групи Ј, сва четири тима имају прилику да прођу даље, деле их три бода. У најбољој позицији је Тотенхем, али "певци" су на 4.000 километара удаљеном гостовању у Бакуу од Карабаха. Монако и Андерлехт ће у Кнежевини одлучивати ко још испада из игре.

У групи К, очекује се победа Шалкеа над последњепласираним АПОЕЛ-ом за потврду пласмана, док ће Астерас у Прагу покушати да престигне Спарту и избори шансу да се у последњем колу бори за шеснаестину финала ЛЕ.

Група А:
21:05 Молде – Фенербахче
21:05 Селтик – Ајакс
Табела: Молде 10, Фенербахче 5, Ајакс 3, Селтик 2

Група Б:
17:00 Рубин – Сион
21:05 Ливерпул – Бордо
Табела: Сион 8, Ливерпул 6, Бордо 3, Рубин 2

Група Ц:
17:00 Краснодар – Борусија
21:05 ПАОК – Габала
Табела: Борусија 10, Краснодар 7, ПАОК 3, Габала 1

Група Д:
21:05 Клуб Бриж – Наполи
21:05 Легија – Митлијанд
Табела: Наполи 12, Митјиланд 6, Клуб Бриж 4, Легија 1

Група Е:
17:00 Динамо Минск – Викторија
21:05 Виљареал – Рапид
Табела: Рапид 12, Виљареал 9, Викторија 3, Динамо Минск 0

Група Ф:
21:05 Брага – Слован
21:05 Олимпик – Гронинген
Табела: Брага 9, Слован 7, Олимпик 6, Гронинген 1

Група Г:
19:00 Лацио – Дњипро
19:00 Росенборг – Сент Етјен
Табела: Лацио 10, Сент Етјен 7, Дњипро 4, Росенборг 1

Група Х:
19:00 Бешикташ – Скендербег
19:00 Локомотива – Спортинг
Табела: Локомотива 8, Бешикташ 6, Спортинг 4, Скендеребег 3

Група И:
19:00 Базел – Фиорентина
19:00 Белененсеш – Лех
Табела: Базел 9, Фиорентина 6, Лех 4, Белененсеш 4

Група Ј:
19:00 Карабаг – Тотенхем
19:00 Монако – Андерлехт
Табела: Тотенхем 7, Монако 6, Андерлехт 4, Карабаг 4

Група К:
19:00 Шалке – АПОЕЛ
19:00 Спарта – Астерас
Табела: Шалке 8, Спарта 6, Астерас 4, АПОЕЛ 3

Коментари / 0

Оставите коментар