LE: Partizan u Alkmaru od 19h! Borusija u Krasnodaru, Totenhem u Bakuu

Fudbaleri Partizana gostuju AZ Alkmaru u petom kolu Lige Evrope, na početku raspleta u grupi L.

Fudbal 26.11.2015 | 16:00
LE: Partizan u Alkmaru od 19h! Borusija u Krasnodaru, Totenhem u Bakuu

Crno-beli, koji su savladali holandski tim u Beogradu 3:2, imaju šet bodova na deobi drugog mesta sa Augsburgom, dok je AZ poslednji sa tri.

Čak i u slučaju poraza srpski šampion bi imao šansu da izbori proleće u Evropi prvi put posle 11 godina, ali će onda morati da pobedi nemačkog rivala u Humskoj u poslednjem kolu.

Partizan je u prethodna dva kola Lige Evrope glatko poražen od Atletik Bilbaa, u međuvremenu je usledila i velika kriza u Superligi, ali su crno-beli proteklog vikenda lako savladali Novi Pazar.

Na tom meču ključnu ulogu odigrao je kapiten Saša Ilić, koji iako u 37. godini je pokazao da je i dalje glavni šraf u Partizanovoj igri. Pitanje je da li ima snage da se nosi i sa Holanđanima u četvrtak uveče.

"Nepotrebno je naglašavati koliko je Saša značajan za našu igru. On je uvek spreman, ali probali smo na treningu obe varijante, da bude u prvih 11 i da uđe u drugom poluvremenu. Videćemo, u svakom slučaju, od Ilića očekujem veliku pomoć", rekao je trener Ljubinko Drulović.

Najveći problem Partizana ove jeseni je odbrana, tačnije nepostojanje iste. To će biti ključni faktor i u Alkmaru, gde je crno-belima najvažnije da ne izgube, ali Drulović na raspolaganju ima samo petoricu defanzivaca.

"Nadam se da, kao protiv Novog Pazara, Bandalovski i ja možemo da omogućimo golmanu da ne primi gol. To bi nam značajno pomoglo da zabeležimo pozitivan rezultat. Biće drugačija utakmica nego u Beogradu, svakako teža, jer gostujemo, pogotovo što je AZ "uhvatio" dobro formu, ali zna se zbog čega smo došli ovde. Da sami sebi pomognemo, olakšamo posao na putu ka evropskom proleću", rekao je štoper Lazar Ćirković.

Potencijalni sastav Partizana: Kljajić – Subić, Ćirković, Bandalovski, Vulićević – Jevtović, Babović – Umaru, Ninković, Živković – Božinov.

Grupa L (19h):
AZ Alkmar – Partizan
Augsburg – Atletik Bilbao

Tabela:
1. Atletik Bilbao 4 3 0 1 11:4 9
2. Augsburg 4 2 0 2 7:7 6
3. Partizan 4 2 0 2 7:10 6
4. Alkmaar 4 1 0 3 5:9 3

Ostali: Borusija u Krasnodaru, Totenhem u Bakuu

U grupi A, Molde je skoro završio posao, Fener bi slavljem u Norveškoj verovatno učinio isto, dok se pobedi Skandinacava nadaju Seltik i Ajaks, uoči okršaja u Glazgovu.

U grupi B, Sionu je dovoljan bod u Kazanju, koji mora da slavi, dok bi Liverpul pobedom nad Bordoom obezbedio drugu fazu takmičenja.

U grupi C, Borusija se u Krasnodaru bori sa domaćinom za prvo mesto, dok se PAOK nada porazu Rusa pred njegov duel sa Gabalom na Tumbi.

U grupi D, Napoli je prebrinuo brigu o plasmanu, a gostuje u Brižu koji mora da slavi, očekujući prvenac Legije protiv Mitjilanda.

U grupi E, Rapid je završii posao, što bi trebalo da olakša posao Viljarealu da potvrdi svoje mesto u drugoj fazi takmičenja. Dinamo našeg Vuka Rašovića čeka Viktoriju i prve bodove u takmičenju.

U grupi F, trio je u okvri utri boda, Braga je na pol poziciji uoči duela sa Slovanom, pa bi pobedom osvojila prvo mesto, a možda bi je i bod odveo dalje. U međuvremenu, Olimpik ne sme da kiksa protiv Groningena na Velodromu.

U grupi G, Lacio protiv Dnjipra juri remi za narednu fazu takmičenja, a isti cilj Sent Etjen ima u ledenom Rosenborgu. Trijumf Ukrajinaca u Rimu mogao bi sve da zakomplikuje.

U grupi H, u jednom od derbija dana Lokomotiva dočekuje Sporting, kojem odgovara samo pobeda u Moskvi, nakon šoka u Elbasanu. To će pokušati da iskoristi Bešikaš koji ne bi trebalo da ispusti ključne bodove protiv Skenderbega.

U grupi I, Bazel čeka Fiorentinu, a bod mu garantuje prvu poziciju, jer je slavio u Firenci. S druge strane, Viola ukoliko ne slavi, mogu da je prestignu Belenenseš ili Leh, koji se sastaju u Portugaliji.

U grupi J, sva četiri tima imaju priliku da prođu dalje, dele ih tri boda. U najboljoj poziciji je Totenhem, ali "pevci" su na 4.000 kilometara udaljenom gostovanju u Bakuu od Karabaha. Monako i Anderleht će u Kneževini odlučivati ko još ispada iz igre.

U grupi K, očekuje se pobeda Šalkea nad poslednjeplasiranim APOEL-om za potvrdu plasmana, dok će Asteras u Pragu pokušati da prestigne Spartu i izbori šansu da se u poslednjem kolu bori za šesnaestinu finala LE.

Grupa A:
21:05 Molde – Fenerbahče
21:05 Seltik – Ajaks
Tabela: Molde 10, Fenerbahče 5, Ajaks 3, Seltik 2

Grupa B:
17:00 Rubin – Sion
21:05 Liverpul – Bordo
Tabela: Sion 8, Liverpul 6, Bordo 3, Rubin 2

Grupa C:
17:00 Krasnodar – Borusija
21:05 PAOK – Gabala
Tabela: Borusija 10, Krasnodar 7, PAOK 3, Gabala 1

Grupa D:
21:05 Klub Briž – Napoli
21:05 Legija – Mitlijand
Tabela: Napoli 12, Mitjiland 6, Klub Briž 4, Legija 1

Grupa E:
17:00 Dinamo Minsk – Viktorija
21:05 Viljareal – Rapid
Tabela: Rapid 12, Viljareal 9, Viktorija 3, Dinamo Minsk 0

Grupa F:
21:05 Braga – Slovan
21:05 Olimpik – Groningen
Tabela: Braga 9, Slovan 7, Olimpik 6, Groningen 1

Grupa G:
19:00 Lacio – Dnjipro
19:00 Rosenborg – Sent Etjen
Tabela: Lacio 10, Sent Etjen 7, Dnjipro 4, Rosenborg 1

Grupa H:
19:00 Bešiktaš – Skenderbeg
19:00 Lokomotiva – Sporting
Tabela: Lokomotiva 8, Bešiktaš 6, Sporting 4, Skenderebeg 3

Grupa I:
19:00 Bazel – Fiorentina
19:00 Belenenseš – Leh
Tabela: Bazel 9, Fiorentina 6, Leh 4, Belenenseš 4

Grupa J:
19:00 Karabag – Totenhem
19:00 Monako – Anderleht
Tabela: Totenhem 7, Monako 6, Anderleht 4, Karabag 4

Grupa K:
19:00 Šalke – APOEL
19:00 Sparta – Asteras
Tabela: Šalke 8, Sparta 6, Asteras 4, APOEL 3

Komentari / 0

Ostavite komentar