ЛШ: Реал, ПСЖ, Атлетико, Бенфика, Јуве и Сити у 1/8-финала!

Екипе Реал Мадрида, Пари Сен Жерман, Атлетико Мадрида, Бенфике, Јувентуса и Манчестер Ситија пласирале су се у осмину финала Лиге шампиона.

Фудбал 25.11.2015 | 23:15
ЛШ: Реал, ПСЖ, Атлетико, Бенфика, Јуве и Сити у 1/8-финала!

У групи А, Реал је на гостовању у Љвову савладао Шахтјор 4:3, иако је водио 4:0, а Пари Сен Жермен је био убедљив код Малмеа 5:0 Златана Ибрахимовића.

У групи Б је и даље све отворено, пошто је Волфсбург слављем у Москви против ЦСКА 2:0 скочио на прво место, док је Манчестер Јунајтед одиграо само 0:0 на Олд Трафорду против ПСВ Ајндховена.

Атлетико Мадрид је на домаћем терену без већих проблема тријумфовао против Галатасараја 2:0, па је тако обезбедио пролаз и себи и Бенфици, која је раније током дана ремизирала са Астаном 2:2.

Коначно, у групи Д Јувентус је у дербију дана минималним резултатом савладао Манчестер Сити 1:0, који је захваљујући победи Борусије над Севиљом у Мехенгладбаху 4:2 такође прошао у пролећни део елитног такмичења.

Група А: Ибра се вратио у свој Малме и дао гол

Дуеле у првој групи елитног такмичења обележио је повратак нападача Пари Сен Жермена Златана Ибрахимовића у родни Малме.
’Свеци’ нису имали превише милости према првом клубу Златана, пошто је Адријен Рабио већ после 180 секунди довео госте у вођсто. Грегори ван дер Вил је одлично центрирао после одложене лопте Ибрахимовића, а Француз се сјајно снашао испред петерца и главом погодио гол.

Већ осам минута касније било је 2:0, Блез Матуиди је послао лопту са левог бока по земљи, а Аргентинац унутрашњом погодио даљи угао. Тим резултатом отишло се на одмор, иако је било прилика на обе стране, да би све било готово у петом минуту наставка.

Матуиди је пронашао Ибрахимовића уз гол-аут линију, а најбољи репрезентативац у историји селекције Шведске у свом стилу погодио даљи горњи угао. Имали су домаћи прилику да смање недуго затим, али је Маркус Росенберг погодио стативу, после пенала над Николом Ђурђићем, који је замењен у 70. минуту.

Анхел ди Марија је мало пре него што је изашао из игре, у 68. минуту, постигао погодак главом после центаршута Максвела, а тачку на меч ставио је Лукас Мура савршеним ударцем из слободњака у 88. минуту

С друге стране, Реал је на гостовање у Љвову дошао после два везана пораза, а посебно им је у глави и даље био онај са Барселоном минулог викенда, када су поражени са 4:0 на Сантијаго Бернабеу.

Ипак, ’Краљевићи’ су без већих проблема стигли до три бода и пласмана у наредну фазу, иако су могли све да упропасте за само десет минута. Већ првом полувремену упутили су 11 удараца на гол домаћих. Само један од њих завршио је у голу, и то онај Кристијана Роналда у 18. минуту.

Гарет Бејл био је бржи од дефанзивца и голмана Андрија Пјатова, пославши некако лопту дна другу стативу, одакле сналажљиви Португалац шаље лопту преко линије. Био је то његов први погодака од 31. октобра.

Екипа Рафаела Бенитеса надокнадила је промашаје у само седам минута другог дела игре. Овога пута се Роналдо нашао у улози асистента, док је лопту са шест-седам метара у мрежу закуцао Лука Модрић. Све је и дефинитивно било јасно 120 секунди касније. Роналдо је одложио лопту до Карвахала на десном рогљу казненог, а овај предивни ударцем послао неодрањиву дијагоналу.

До краја сусрета видели прави шоу у режији домаћина, али не и сензацију. Поготово је све то деловало немогуће у 70. минуту, када је Роналдо претворио продор Гарета Бејла у 4:0.

Међутим, Тешеира је у 77. минута смањио на 1:4, да би Дентињо шест минута касније главом преварио Кејлора Наваса. На корак до огромног бода домаћи су стигли на 120 секунди до краја, када је стрелац био поново Тешеира, али је то било све од дуела у Љвову.

У последњем колу ПСЖ чека Шахтјор, док Малме гостује у Мадриду.

Група А:
Малме – Пари Сен Жермен 0:5 (0:2)
Рабио 3, Ди Марија 15, 68, Ибрахимовић 50, Мура 88
Шахтјор – Реал Мадрид 3:4 (0:1)
Тешеира 77, - Роналдо 18, 70 Модрић 50, Карвахал 52

Табела:
1. Реал Мадрид 4 1 0 11:1 13
2. Пари Сен Жермен 3 1 1 10:1 10
3. Шахтјор Доњецк 1 0 4 5:12 3
4. Малме 1 0 4 1:13 3

Група Б: Јунајтед направио потенцијални проблем

’Црвени ђаволи’ су од самог старта кренули снажно ка голу шампиона Холандије, али су у првих двадесетак минута углавном претили са бокова и после прекида, што им није донело жељени резултат. Покушавали су и Вејн Руни и Ентони Марсијал, а млади Француз имао је и најбољу шансу у првих 45 минута.

Лепо се кретао после корнера, да би се лопта одбила до њега у левој половини казненог, али је Зоет успео да заустави његов шут по земљи. С друге стране, ПСВ је најозбиљније запретио у 33. минуту, када је ударац Хендрикса после контре прочитао Давид де Хеа.

Ништа се није променило ни у уводним минутима наставка, пошто су домаћи наставили са нападима и покушајима, а мало је недостајало да Џесе Лингард главом донесе вођство домаћима на самом старту. Исти играч промашио је велику прилику у 73. минуту, пошто је лопту после одбитка замало пребацио преко пречке, па је ПСВ остао у игри за другу фазу.

Јунајтед ће морати да победи Волфсбург на гостовању у последњем колу, наравно ако ПСВ буде успешан против ЦСКА код куће.

У првом мечу дана, Волфсбург је славио на гостовању против ЦСКА у Москви,

Група Б:
ЦСКА Москва – Волфсбург 0:2 (0:0)
Манчестер Јунајтед – ПСВ Ајндховен 0:0

Табела:
1. Волфсбург 3 0 2 6:4 9
2. Манчестер Јунајтед 2 2 1 5:4 8
3. ПСВ Ајндхохен 2 0 2 6:6 7
4. ЦСКА Москва 1 1 3 4:7 4

Група Ц: Атлетико и Бенфика иду у осмину финала

Бенфику није много болео реми са Астаном јер ће проћи даље, док је Атлетико победио Галатасарај са 2:0 головима Антоана Гризмана. Француски репрезентативац одлично је сарађивао са Габијем, двоструким асистентом,
који је одлично центрирао у 13. минуту за ударац главом, а затим је сервирао зицер у 65. минуту за разрешење дилема о исходу.

Галатасарај је остао без нокаут фазе Лиге шампиона, преостаје само да потврди одлазак у Лигу Европе у Истанбулу против Астане, која је у Казахстану изборила реми (2:2). Бенфика ће Атлетико дочекати у борби за прво место у групи.

Група Ц:
Астана - Бенфика 2:2 (2:1)
(Твумаси 19, Аничић 31 - Хименез 40, 72)
Атлетико Мадрид - Галатасарај 2:0 (1:0)
(Гризман 13, 65)

Табела:
Атлетико Мадрид 5 3 1 1 9:2 10
Бенфика 5 3 1 1 9:6 10
Галатасарај 5 1 1 3 5:9 4
Астана 5 0 3 2 4:10 3

Група Д: Јуве на врху табеле, голеада у Немачкој

Репрезентативац Србије Александар Коларов остао је на клупи Ситија на гостовању Јувентусу, који је повео у 18. минуту голом Манџукића. Одбрана је деловала раштимовано као и прошлог викенда када се Ливерпул поиграо са "грађанима" и победио са 4:1.

Јаловост енглеске екипе још једном је дошла до изражаја и у другом полувремену, резервисти Делф, Стерлинг и Кабаљеро нису донели додатни импулс како би се освојио макар бод.

Са друге стране, занимљивије је било у Менхенгладбаху са чак шест постигнутих голова у победи Борусије над Севиљом (4:2). Два гола и асистенцију забележио је расположени Штиндл, Витоло и Банега су ублажили пораз, па је бундеслигаш ближи прилици да се надмеће у Лиги Европе. У последњем колу Борусија ће гостовати Ситију који је сигуран путник у осмину финала, док ће Севиља угостити Јувентус.

Група Д:
Јувентус - Манчестер сити 1:0 (1:0)
(Манџукић 18)
Борусија Менхенгладбах - Севиља 4:2 (1:0)
(Штиндл 29,83, Џонсон 68, Рафаел 78 - Витоло 82, Банега 90+1пен)

Табела:
Јувентус 5 3 2 0 6:2 11
Манчестер сити 5 3 0 2 8:6 9
Борусија Менхенгладбах 5 1 2 2 6:8 5
Севиља 5 1 0 4 7:11 3

Коментари / 0

Оставите коментар