Хакери преузели још једну страницу ИД

Хакери су преузели контролу над пропагандном страницом "Исламске државе" скривеном на "тамном wебу" и замијенили њену насловницу с рекламом за онлине апотеку и битцоин мјењачницу уз поруку исламистима да се смире, преноси ИБТимес

Свијет 25.11.2015 | 22:40
Хакери преузели још једну страницу ИД

Напад је извео Гхост Сец, огранак већ прослављене хакерске групе Анонyмоус, након што се страница ИД-а прошле седмице појавила у дубинама анонимне мреже Тор.

Умјесто исламистичких и других радикалних порука, страница сада води до онлине продавнице која продаје различите лијекове, укључујући антидепресив Прозац и Вијагру.

ИБТимес пише да је страница "Исдарат" једна у низу које трпе нападе откад су Анонyмоус и њихови огранци прогласили цyбер-рат против Исламске државе након покоља у Паризу, али истовремено и прва која се нашла на удару унутар тамног wеба.

Творци ИД-ове странице су направиле неке "почетнички глупаве" грешке током израде и оставили је отвореном за нападе, рекао је стручњак за онлине безбједност Сцот Тербан.

"Тамни wеб" је назив за дио интернета коме се не може да притупи без посебног софтвера какав је претраживач Тор.

Мрежа је оригинално замишљена као уточиште за људе који цијене приватност у доба масовног надзора, али се радо користи за бројне илегалне активности, укључујући препродају дроге.

Коментари / 0

Оставите коментар